We helpen u graag

Vraag deze reis aan App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 614 09 96 Stel een vraag via Messenger

Transsiberië Express DE TIJD IN MOSKOU 17:45 HET WEER IN MOSKOU 0 °C

Bijzondere Reizen   |   15 dagen

Maak de treinreis van uw leven met de beroemde Transsiberië Express. Deze reis neemt u over een afstand van zo'n 9.000 kilometer mee door de natuurpracht van Siberië en Mongolië.

Trans-Siberische opstapplaats
Moskee in Rusland
Moskou
Kathedraal Moskou
Baikalmeer
Moskou Kremlin
Koel Sjarif
Kul Sharif Mosque in Kazan
Ulan Bator
Rusland stad
Algemeen

Wilt u de reis van uw leven maken? Maak dan 's werelds langste treinreis met de luxe Golden Eagle Trans Siberië Express. Tijdens deze 15-daagse treinreis van Moskou naar Vladivostok doorkruist u 8 tijdzondes en legt u maar liefst 9.000 kilometer af. De trein is onder andere van luxe compartimenten voorzien waar u heerlijk kunt slapen en twee restaurantrijtuigen.

In het gezellige barrijtuig bent u welkom voor een heerlijk drankje, een gesprek met reisgenoten en kunt u luisteren naar muziek van de meereizende pianist. Aan entertainment is ook gedacht: u kunt lessen en lezingen bijwonen die op de planning staan.

Tijdens de reis passeert u veel verschillende steden en dorpjes en die allen uniek zijn op hun eigen manier.Bekijk hier al onze voorbeeldreizen naar Azië. Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een voorstel ontvangen? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Dagprogramma

Dag 1: Amsterdam – Moskou

Vandaag vliegt u naar het hart van Rusland, Moskou. Bij aankomst wordt u opgehaald door onze lokale medewerker en wordt u naar uw accommodatie gebracht. Hier brengt u na het genot van een heerlijk welkomstdiner nog een nacht door voordat morgen uw onvergetelijk treinreis begint.


Dag 2: Moskou & Aanvang Treinreis

Na het ontbijt maakt u zich klaar voor een stadtour in Moskou. We bezoeken hier onder andere het Kremlin met de Treasury en het Rode Plein met de Basilius-kathedraal. Indien u liever iets een andere excursie wenst of de stad op eigen gelegenheid wilt ontdekken, is dat natuurlijk ook mogelijk. Aan het eind van de middag gaat u aan boord van de Golden Eagle Trans Siberië Express. U wordt naar uw comfortabele compartiment gebracht waar u even kunt ontspannen voordat het diner in één van de twee prachtig ingerichte restaurantrijtuigen gaat beginnen. Na het diner maakt u zich op voor uw eerste overnachting in de trein

Basilius Kathedraal Moskou

Dag 3: Kazan

We arriveren in Kazan, de pittoreske hoofdstad van de deelrepubliek Tartarstan. Het hoogtepunt van vandaag is een bezoek aan het Kremlin Fort, onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Verder heeft u tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Vergeet niet de prachtige moskee, de kathedraal en de eeuwenoude citadel te bezoeken. Aan het einde van de middag keert u terug naar de trein waar u kunt genieten van een heerlijke borrel en diner terwijl de trein koers zet richting Jekaterinburg.

Kazan Stad

Dag 4: Jekaterinenburg

We passeren de grens tussen Europa en Azië en komen aan in Jekaterinenburg, de hoofdstad van Oeral. Jekaterinenburg is een levendige studentenstad met prestigieuze universiteiten en onderwijsinstellingen. Vandaag neemt u deel aan een stadsexcursie en bezoekt u onder andere de plek waar de laatste tsaar en zijn gezin geëxecuteerd werden en waar op dit moment een kathedraal staat.


Dag 5: Novosibirsk

Na het ontbijt komt u aan in Novosibirsk, het zakelijke centrum van Siberië. U maakt vandaag een wandeling langs de rivier Ob, deze rivier vormt samen met zijn zijrivier een van grootste riviersystemen ter wereld en is circa 5.000 kilometer lang. Het beroemde Operagebouw en het Lenin-plein zijn ook zeker een bezoekje waard.


Dag 6: Genieten van prachtige landschappen vanuit de trein

Vandaag verblijven we heel de dag in de trein en vervolgt de Golden Eagle Trans Siberië Express zijn weg door het Sayan-gebergte. U kunt heerlijk ontspannen en genieten van de vele wisselende landschappen.


Dag 7: Irkoetsk

In de ochtend komen we aan in Irkoetsk, ook wel het ‘Parijs van Siberië’ genoemd. De stadstour vandaag omvat de belangrijkste bezienswaardigheden van deze fascinerende stad. Na de tour gaan we een privéconcert bijwonen in het Decembrist House.


Dag 8: Baikelmeer

We vervolgen onze spectaculaire tocht over kliffen en door tunnels langs de kust van het Baikalmeer, het grootste zoetwatermeer van de wereld. U ziet het perfecte decor voor dit immense meer wat bestaat uit een overweldigend landschap en de sneeuw bedekte bergtoppen. Onderweg stoppen we voor een barbecuelunch op de oever. ’s Middags komen we aan in het kleine dorpje, Listvjanka. Hier heeft u vrije tijd en kunt u zelf het dorpje verkennen. Deze dag is echt één van de hoogtepunten deze reis.

Baikalmeer

Dag 9: Oelan-Oede

Aankomst in Oelan-Oede, gelegen in Oost-Siberië aan rivier de Oeda. Hier stappen we op een touringcar om naar het dorp de Old Believers te rijden. Hier leert u meer over de lokale cultuur en de geschiedenis van dit unieke volk. U wordt onthaald met een traditionele maaltijd en er wordt een optreden verzorgd door de plaatselijke dansers en muzikanten. Aan het einde van de middag keren we terug naar de trein waar u kunt genieten van een heerlijk diner.


Dag 10: Ulaanbaatar, Mongolië

Uw avontuur gaat verder in de richting van Mongolië waar u de hoofdstad Ulaanbaatar bezoekt. Mongolië staat bekend om zijn natuurlijke landschappen. Vandaag is een drukke dag waarin u gaat genieten van verschillende bezienswaardigheden. We beginnen de excursie bij het Gandan Klooster, één van de belangrijkste boeddhistische kloosters van het land. Op het Sukhbaatar plein kunt u het monument van Dzjenghis Khan vinden. Dit is de meest vereerde en gevreesde Mongoolse heerser. In het National Museum komt u meer te weten over de fascinerende geschiedenis van het land. In de middag heeft u vrije tijd om te winkelen en op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Uiteraard staat een heerlijk diner in de trein en aansluitend zak er een optreden plaatsvinden met traditionele Mongoolse zangers.


Dag 11 - 13: Ulaanbaatar - Vladivostok

De laatste paar dagen van de reis brengt u door aan boord van de trein. Onderweg ziet u prachtige uitgestrekte landschappen van Oost-Siberië en kunt u genieten van een drankje in het barrijtuig. U kunt ook één van de lessen of lezingen bijwonen die op het programma staan. Op dit moment bevinden we ons in het stroomgebied van de rivieren Shilka en Amoer dichtbij de grens van China. Dit is het meest afgelegen deel van Siberie waar de bodem het hele jaar bevroren blijft. Gedurende de laatste dagen aan boord bevinden we ons ten noorden van Seoul, Darwin en Osaka. Ter hoogte van Chabarovsk, waar we de Amoer rivier kruisen, bereiken we het meest oostelijke punt van onze reis. Dag 13 is de laatste dag aan boord van deze prachtige Golden Eagle Trans Siberië Express en daarom genieten we van een heerlijk afscheidsdiner in één van de restaurants.


Dag 14: Vladivostok

Na een adembenemende treinreis van ruim 9.285 kilometer bereiken we het eindpunt Vladivostok. In deze lange tijd ‘gesloten’ Russische stad ondernemen we een stadstour en bezoeken de voornaamste militaire installaties. Na deze excursie wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht voor de laatste nacht.


Dag 15: Vladivostok – Moskou – Amsterdam

Vandaag zit deze treinreis van uw leven er helaas weer op. U wordt uiteraard opgehaald bij het hotel en naar het vliegveld gebracht.


Uiteraard is dit programma altijd verder naar uw wensen aan te passen.

Details & Prijzen

Reisdetails

 • Reisduur: 15 dagen (andere reisduur mogelijk)
 • Prijs: op aanvraag
 • Vertrek vanaf: Amsterdam, Düsseldorf
 • Beste reisperiode: voor- of najaar

Extra mogelijkheden

 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Inclusief

 • Retourvlucht Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Transfers zoals beschreven
 • Alle overnachtingen in trein & geselecteerde accommodaties
 • Verblijf op basis van halfboard
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Gepersonaliseerde reisapp
 • Een onvergetelijke reiservaring!

Exclusief

 • Visum
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Overige maaltijden en dranken


Blijf op de hoogte!

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox.