We helpen u graag

Vraag deze reis aan App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 614 09 96 Stel een vraag via Messenger

Safari reis Tanzania & Zanzibar DE TIJD IN KILIMANJARO 01:15 HET WEER IN KILIMANJARO 0 °C

Rondreizen   |   14 dagen vanaf € 4.985 p.p.

Deze rondreis door Tanzania neemt u mee naar de meest prachtige natuurgebieden en bijzondere lokale gemeenschappen.

Algemeen

De reis begint met een vlucht naar het noorden van het land. U maakt hier een trekking op de wereldberoemde Kilimanjaro. Dit is een ervaring die u uw leven lang herinnert. Vervolgens is het tijd om de savanne te gaan verkennen. Tanzania staat bekend om haar grote hoeveelheid nationale parken waarin het dierenrijk floreert. U verblijft hier ook in een tentenkamp om het safari avontuur helemaal compleet te maken. U leert ook de traditionele cultuur van het land kennen gedurende deze reis. Zo gaat u op bezoek bij de Masaai, die u laten zien hoe zij hun leven met vele tradities invullen. Na deze cultuurrijke belevenis gaat u het meest beroemde natuurgebied van Afrika bezoeken, de Serengeti. Al het moois dat u ooit van deze plek heeft gehoord, gezien en gelezen, valt in het niets bij wat een bezoek aan dit park écht met u doet. Het is Moeder Natuur in haar meest pure vorm. Ook hier hebben we een belevenis voor u in petto welke van grote klasse is. Daarna brengt u wederom een bezoek aan inheemse stammen en kunt u ervaren hoe het is om volgens deze tradities te leven.

Na al deze intensieve belevenissen, is het tijd om te ontspannen en na te genieten van wat u al beleefd heeft. U vliegt door naar het tropische eiland van Zanzibar en gaat hier nog een aantal dagen heerlijk aan het strand vertoeven. Mocht u nog niet genoeg hebben van alle avonturen, dan hebben wij ook hier nog vele bijzonderheden aan u te bieden! Het reistempo van deze reis is zeer aangenaam. Tevens wordt u door transfer van bestemming naar bestemming gebracht waarbij veel aandacht wordt gespendeerd aan de organisatie hiervan. Zo kunt u al het moois gewoon op u af laten komen.Bekijk hier al onze voorbeeldreizen naar Afrika. Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een voorstel ontvangen? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Dagprogramma

Dag 1: Amsterdam - Kilimanjaro

U vliegt vandaag van Amsterdam naar Kilimanjaro wat in het noorden van Tanzania ligt. Hier komt u de volgende dag aan. Uw reis gaat verder op dag 2.


Dag 2: Kilimanjaro - Moshi
Inclusief vlucht en transfer

U komt deze ochtend aan op Kilimanjaro International Airport. Daar wordt u op de luchthaven opgewacht door onze gids die u naar het hotel in Moshi zal brengen. U heeft de rest van de dag om te acclimatiseren.


Dag 3: Moshi - Arusha
Inclusief trekking

wordt vandaag naar de voet van de Kilimanjaro gebracht. Daar start u een trekking met een professionele gids waarbij u één van de vele routes bewandelt. Daarbij wandelt u in ieder geval tot aan de eerste berghut waar een lunch voor u wordt geserveerd. Afhankelijk van hoe u de intensiteit van de trekking ervaart, loopt u wel of niet nog een stuk verder de berg op. Na een mooie hike naar boven daalt u weer af en stapt u beneden aan de berg weer terug in de auto voor een transfer naar Arusha.

Kilimanjaro 2

Dag 4: Arusha - Tarangire National Park
Inclusief gamedrive

Na het ontbijt bij uw hotel wordt u naar het Tarangire National Park gebracht. Dezelfde dag nog geniet u van een game drive van een hele dag waarbij u tevens in het park gaat lunchen.

Tarangire is het zesde grootste nationale park van Tanzania met een oppervlakte van 2.600 km². Het is beroemd om zijn grote kuddes olifanten, boom klimmende leeuwen, vogels en luipaarden. Eén van de belangrijkste hoogtepunten van het park is het prachtige uitzicht over de rivier de Tarangire waar grote olifantenfamilies zich vaak verzamelen. Tussen juni en oktober, het droge seizoen, zijn er onvoorstelbare grote kuddes dieren die zich bij de Tarangire-rivier verzamelen, waaronder de olifanten.

Na de game drive wordt u naar uw tentenkamp gebracht voor het diner en de overnachting.

Tarangire Park 1

Dag 5: Tarangire National Park - Maasai Village - Mto wa Mbu - Karatu
Inclusief bezoek stammen en safari wandeling

Na het ontbijt wordt u naar een Maasai dorp gebracht om meer over de inheemse cultuur en manier van leven te weten te komen. U maakt een wandeling met de lokale stam naar het Manyara Lake en kunt daar genieten van het prachtige uitzicht over het nationale park waarin ook wilde dieren rondlopen.

Wanneer u weer terug bent, wordt u middels een transfer naar Mto wa Mbu gebracht voor een lokale lunch en daarna vervolgt u uw weg naar Karatu.

Maasai

Dag 6: Karatu - Serengeti National Park
Inclusief gamedrive

U rijdt vandaag naar één van de meest bekende nationale parken van Afrika. De komende 2 nachten verblijft u in de Serengeti! Zodra u bent gearriveerd bij het tentenkamp en uw bagage heeft uitgestald, is het tijd voor de eerste safari in het park.

De Serengeti vormen samen met het Masai Mara Game Park in Kenia het beroemdste natuurpark van Afrika. Het beeld van acaciabomen op een eindeloze grasvlakte belichaamt Afrika voor velen, en voeg vervolgens een Masai-krijger en wat vee toe aan het beeld en het gesprek hoeft niet verder te gaan. De jaarlijkse wildebeestmigratie door de Serengeti en de Masai Mara is de grootste massabeweging van landzoogdieren op de planeet - met meer dan een miljoen dieren die de regen volgen. Maar dat is niet waar de game drive eindigt; grote troep leeuwen, olifanten en giraffen in graslanden om er maar een paar te noemen. Afgezien van traditionele voertuigsafari's, is ballonvaren over de Serengeti-vlaktes bijna essentieel geworden en kunt u zelfs een paardensafari doen.


Dag 7: Serengeti National Park
Inclusief gamedrive en heteluchtballon safari

Vandaag is een hele bijzondere dag. U gaat namelijk een safari met de heteluchtballon maken! Sommige dingen zijn het waard om vroeg voor op te staan en dit is er één van. Voor de zon is opgekomen, wordt u naar de vertrekplaats gebracht. Terwijl de dag start, komt u aan bij de ballon. Hier krijgt u een korte briefing over de ballonvaart en vervolgens stijgt u op. Afhankelijk van de weersomstandigheden duurt de vaart ongeveer één uur. De vaart biedt u een uitzicht in vogelvlucht van de Serengeti, de allerbeste manier om dit prachtige park te verkennen. Zodra u bent geland, wordt er nog getoast met champagne om deze waanzinnige gebeurtenis te vieren!

Vervolgens heeft u een ontbijt bij uw lodge en daarna vertrekt u voor een middag game drive in het natuurgebied en verkent u dit beroemde park en alles wat het te bieden heeft ter land.

De Central Serengeti biedt ontegenzeggelijk de beste residentie van game van elke regio van het Serengeti National Park. Central Serengeti is een magneet voor zowel uitstekende game- als safarivoertuigen. De belangrijkste attractie van de Central Serengeti is de Seronera-vallei die voor voldoende watervoorziening zorgt.

Het spotten van game is op elk moment van het jaar uitstekend en het is op zijn hoogtepunt tijdens het droge seizoen (juni - november) wanneer dieren meer geconcentreerd zijn in de directe omgeving vanwege het gebrek aan water op de vlaktes. Central Serengeti heeft dieren zoals impala, buffels, nijlpaarden en giraffen. De gnoes en zebra's zijn in de regio van ongeveer december tot mei. Leeuwen en cheeta's komen veel voor en luipaarden worden vaak gezien in de vallei waar het gebrek aan bomen het relatief gemakkelijk maakt om ze te herkennen. U keert na uw game drive terug naar het kamp voor het diner en de overnachting.

Serengeti 2

Dag 8: Serengeti National Park - Ngorongoro Krater - Karatu
Inclusief gamedrive

Na een vroeg ontbijt rijdt u naar Ngorongoro Crater voor een game drive safari op de kratervloer van Ngorongoro. De Ngorongoro-krater is een natuurlijk wereldwonder en heeft een diameter van 20 km met een eigen ecosysteem vanwege de ingesloten natuur.

Op deze game drive zal u een weelderig hooglandbos zien, met prachtig vogelsoorten tussen de verschillende boomsoorten. Eenmaal op de met gras begroeide kraterbodem, kunt u een grote verscheidenheid aan grazende herbivoren ontdekken, evenals de roofdieren die worden aangetrokken door dit overvloedige aanbod aan prooien.. De zwarte neushoorn, Big-Tusker-olifanten, leeuwen, luipaarden en hyena’s samen met gezonde kuddes gnoes, buffels en zebra's. De Ngorongoro-krater heeft de grootste slagtandolifanten in Tanzania en is de thuisbasis van een van de weinige geconcentreerde populatie aan neushoorns. Het Ngorongoro Conservation Area is niet alleen beroemd vanwege zijn schoonheid en natuur, maar ook vanwege het feit dat het menselijke bewoning toestaat. De lokale Maasai-stam woont nog steeds in het gebied. 's Middags kunt u picknicken in de krater. Na uw gamedrive vertrekt u naar uw lodge voor het diner en de overnachting.


Dag 9: Karatu - Lake Eyasi - Datoga - Karatu
Inclusief bezoek inheemse stammen

U heeft wederom een bijzondere dag voor de boeg. Na het ontbijt wordt u eerst naar het Eyasi Lake gebracht. Dit is een klein zoutwatermeer in één van de Serengeti valleien. Het is vlak voor het plateau gelegen, wat een mooie setting biedt.

U reist hiernaartoe omdat de Hadzabe stam hier voorkomt. Wanneer u de stam heeft gevonden, worden door uw gids een aantal stamleden aan u voorgesteld. U heeft vervolgens de tijd om hun verblijfplaats te bezichtigen en hun manier van leven te leren kennen. Daarbij kunt u ook op een jacht met de mannen uit de stam. Zij jagen met lange speren met gif op de punten naar dieren, maar zoeken ook naar eetbare planten. U geniet hier gegarandeerd van een lunch, maar de jacht zal deze lunch in grote mate bepalen.

Na uw bezoek aan de Hadzabe stam, brengt u een bezoek aan de Datoga gemeenschap en leert u over hun traditionele manier van leven. De vrouwen dragen nog steeds een oude klederdracht van lange leren jurken en bijzondere sieraden. Na de ontmoeting met de Datoga gemeenschap keert u weer terug naar uw lodge.

Datoga Tribe

Dag 10: Karatu - Zanzibar

Het avontuur op het vaste land zit er op! U heeft vandaag een vroeg ontbijt en wordt vervolgens naar het Arusha vliegveld gebracht. Daar stapt u op het vliegtuig voor de vlucht naar het tropische oord dat Zanzibar heet.

Wanneer u aankomt op de luchthaven van Zanzibar, wordt u opgewacht door onze chauffeur en naar uw verblijf gebracht.

U geniet de rest van de dag van een vrije dag. U kunt ervoor kiezen om direct op stadstour te gaan naar Stone Town. U wordt bij deze tour naar de stad gebracht en maakt een wandeling met gids langs onder andere de drukke bazaars, de vroegere slavenmarkt, het nationale museum en het oude fort. U sluit deze tour af met een cruise tijdens zonsondergang. Deze één uur durende cruise vindt plaats in de baai van Stone Town.


Dag 11: Zanzibar
Inclusief Mnemba Island tour

U gaat vandaag een tour maken naar Mnemba Island. Dit eiland behoort tot een atol ten noorden van Zanzibar. U kunt hier geweldig duiken en snorkelen. De atol staat bekend als vishoofdstad van de wereld. Het zit hier vol met een divers zeeleven. De riffen bieden een habitat voor kreeften, garnalen, dolfijnen, manta-roggen, schildpadden en vele tropische vissen! Deze tour duurt een hele dag. Tip: neem een onderwatercamera mee!


Dag 12 - 13: Zanzibar

Uw laatste dagen op Zanzibar zijn aangebroken. U heeft de keuze uit verschillende activiteiten, maar wij adviseren vooral om te relaxen of om een specerijen tour te vergezellen of het Jozani Chwaka National Park te bezoeken.

De specerijen tour neemt u mee met een rondrit over dit magische eiland. De specerijen zijn hier terechtgekomen vanuit Zuid-Amerika en Azië en zijn gefloreerd onder het tropische klimaat. Ruik, voel en proef verschillende soorten specerijen en fruit en leer bij over het gebruik van deze producten in verschillende medicijnen en gerechten.

Het Jozani Chwaka National Park is een 50 km² groot bos en is het enige nationale park van het eiland. Elke plant in dit bos dient als ingrediënt voor een medicijn. Het bos is ook bekend om de zeldzame zwart-witte franjeapen en witkeelmeerkatten. Ook kunnen hier bush babies, luipaarden, verschillende reptielen en vogelsoorten worden gespot.

Zanzibar

Dag 14: Zanzibar - Amsterdam
Inclusief transfer

Uw reis zit er helaas op. U wordt middels een transfer naar de luchthaven gebracht vanwaar u weer terugvliegt naar Nederland. We hopen dat u een geweldige reiservaring rijker bent die u niet snel meer zal vergeten!

Details & Prijzen

Reisdetails

 • Reisduur: 14 dagen (andere reisduur mogelijk)
 • Prijs: vanaf € 4.985 per persoon
 • Vertrek vanaf: Amsterdam, Brussel, Düsseldorf

Extra mogelijkheden

 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Inclusief

 • Retourvlucht Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Meet & assist bij aankomst
 • Luchthaven transfers
 • Alle overnachtingen in geselecteerde accommodaties
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Privéchauffeur zoals beschreven
 • Gepersonaliseerde reisapp
 • 24/7 noodnummer NL beschikbaar
 • Een onvergetelijke reiservaring

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Overige maaltijden en dranken
 • Optionele excursies

Blijf op de hoogte!

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox.