Beste van Israël, Jordanië & Egypte | Official Travel Company
Aanvragen

Beste van Israël, Jordanië & Egypte DE TIJD IN JERUZALEM 23:22 HET WEER IN JERUZALEM 25 °C

Bijzondere Reizen   |   11 dagen

Ontdek de Wonderen van het Midden-Oosten met deze rondreis door Israël, Jordanië & Egypte. Reis mee naar twee wereldwonderen én meerdere UNESCO sites!

Jeruzalem
Jordanië Amman
Romeinse ruïnes in Jerash, Jordanië
Citadell Hill in Amman, Jordanië
Blik op de Schatkamer van Petra, Jordanië
Wadi Rum, de rode woestijn van Jordanië
Mosque-Madrassa of Sultan Hassan, Caïro
Sfinx van Gizeh, Egypte
Piramiden van Gizeh in Egypte
Algemeen

De reis begint in Jeruzalem, waar u op zoektocht gaat naar alle Bijbelse verhalen en de historie van onze beschaving. Daarna steken we de grens over om het wereldwonder Petra in Jordanië te bezoeken. We eindigen in Egypte om de Piramiden van Gyzeh te bezichtigen. Ook deze staan op de lijst van wereldwonderen. Daarnaast bezoeken we tijdens deze rondreis door het Midden-Oosten nog enkele plekken die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Een droomreis vol hoogtepunten waar u nog vele jaren over zult napraten!Bekijk hier al onze voorbeeldreizen naar Midden-Oosten. Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een voorstel ontvangen? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Dagprogramma

Dag 1: Amsterdam – Tel Aviv – Jeruzalem
Transfer naar Jeruzalem

Vandaag reist u van Amsterdam naar Israël en arriveert u op Ben Guirrion International airport. Hier ontmoet u één van ons lokale medewerkers die u naar de transfer begeleidt. De privétransfer brengt u naar uw hotel waar u de rest van de dag vrij te besteden heeft.


Dag 2: Jeruzalem

De dag begint met een stadstour door de Oude Stad van Jeruzalem. Als u de stad echt goed wilt ontdekken, kunt u op pad met een privé gids die u alle belangrijke plekken van Jeruzalem laat zien. In het oude ommuurde centrum is nog goed te zien dat Jeruzalem altijd een kruispunt van religies is geweest. Binnen de muren ligt in het noorden een islamitische wijk, in het westen een christelijke wijk, in het zuidwesten een Armeense wijk, en het zuidoosten is een joods kwartier. Overdag wandelt u over de Via Dolorosa, bezoekt u de tempelberg en de Al Aqsa-moskee. Na een bezoek aan de westelijke muur kunt u naar de grafkerk gaan waar u het heilige heiligdom van Maria zult vinden.

Jeruzalem, Israël

Dag 3: Jeruzalem – Yad Vashem – Amman

In de ochtend bezoeken we Yad Vashem, het officiële monument van Israël voor het herdenken van de Joodse slachtoffers van de Holocaust. Het ligt op de hellingen van de Herzlberg, ofwel de Herdenkingsberg, aan de rand van Jeruzalem. U voelt hier het gewicht van de geschiedenis zwaar op uw schouders, maar het is zeker een plek die we alle bezoekers aan Israël aanraden. We zullen na dit bezoek een reis maken naar Amman, de hoofdstad van Jordanië.

Yad Vashem, holocaust museum in Israël

Dag 4: Amman – Jerash - Dode Zee

Na het ontbijt gaan we Amman verkennen. We bezoeken de Blauwe Moskee, de Citadel en het Amfitheater. Deze laatste twee zijn overblijfsels uit de Romeinse tijd en staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de middag zetten we koers richting Jerash en gaan we de oude stad bezoeken. Jerash is een van de meest verrassende plekken in Jordanië en u zult versteld staan van de omvang van deze grote Romeinse stad. Na Jerash gaan we naar de Dode Zee voor de overnachting.

Romeinse ruïnes in Jerash, Jordanië

Dag 5: Dode Zee – Wadi Bin Hamad – Petra

U begint de ochtend met een ontspannende duik in de Dode Zee. Het water hier is zo zout dat u al bij de meest ondiepe stukjes blijft drijven. De Dode Zee is het laagste meer op aarde en een bekende plek om te ontspannen. Vanuit hier reist u naar Wadi Bin Hamad voor een mooie wandeling in de groene natuur van deze prachtige vallei. Vanaf hier rijden we door naar Petra voor de nacht.


Dag 6: Petra

Petra is voor veel mensen een van de belangrijkste redenen om Jordanië te bezoeken. Deze historische stad is een van de beroemdste archeologische vindplaatsen ter wereld en staat bovendien op de lijst van de zeven nieuwe wereldwonderen. Het is daarom zonder twijfel de meest waardevolle schat van Jordanië.

De Schatkamer in Petra, Jordanië

Dag 7: Petra - Wadi Rum

Vanuit Petra rijden we zo'n 100 kilometer naar het zuiden naar de Wadi Rum woestijn. Hier zult u de hele dag doorbrengen. De prachtige woestijn is een prachtig stukje natuur en staat bekend zanderige valleien en bergen van zandsteen.

Kamelen in Wadi Rum, Jordanië

Dag 8: Wadi Rum - Caïro
Vlucht Amman - Caïro

Vandaag maken we een kameeltocht door de Wadi Rum Woestijn. Onderweg ziet u veel adembenemende uitzichten over de woestijn met haar rotsformaties. Aan het einde van de middag gaat u richting het vliegveld van Amman voor uw vlucht naar Caïro.


Dag 9: Caïro

De metropool Caïro is de hoofdstad van Egypte. Vaak wordt nog gedacht dat de stad stamt uit de tijd van de Oude Egyptenaren. Maar de Caïro is een stuk jonger. De geschiedenis gaat namelijk terug tot de Romeinse tijd, toen het fort van Babylon er gebouwd werd als symbool van de Romeinse macht. Vandaag gaat u onder leiding van onze lokale gids alle geheimen van Caïro ontdekken.


Dag 10: Caïro – Gizeh – Caïro

Net buiten Caïro vinden we de beroemde Piramiden van Gizeh. Deze bouwwerken behoren tot de bekendste en oudste van de mensheid en vandaag gaat u dit gebied verkennen. De Grote Piramide van Gizeh, ook wel bekend als de Piramide van Cheops, is het enig overgebleven wereldwonder uit de lijst van zeven wereldwonderen van de antieke wereld.

De Sfinx van Gizeh

Dag 11: Caïro - Amsterdam

Na het ontdekken van al deze wonderlijke plaatsen, zit uw reis er helaas op. U wordt naar het vliegveld gebracht en vliegt terug naar Amsterdam.


Uiteraard is dit programma altijd verder naar uw wensen aan te passen. Liever een andere reis maken in het Midden-Oosten? Bekijk dan onze reis naar Jordanië of Oman »

Details & Prijzen

Reisdetails

 • Reisduur: 11 dagen (andere reisduur mogelijk)
 • Prijs: op aanvraag
 • Vertrek vanaf: Amsterdam
 • Beste reisperiode: maart t/m mei en september t/m november

Extra mogelijkheden

 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige uitstapjes en excursies

Inclusief

 • Retourvlucht | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Visum Israël & Jordanië
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Transfers zoals aangegeven in het programma
 • Tours & excursies incl. entree zoals aangegeven in het programma
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Een onvergetelijke ervaring!

Exclusief

 • Dranken & overige maaltijden
 • Visum Egypte
 • Toeslag ander kamertype (bv. suite of eenpersoonskamer)


Blijf op de hoogte!

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox.