We helpen u graag

Vraag deze reis aan App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 614 09 96 Stel een vraag via Messenger

Rondreis Laos & Vietnam DE TIJD IN VIENTIANE 06:44 HET WEER IN VIENTIANE 0 °C

Rondreizen   |   24 dagen vanaf € 3.890 p.p.

Deze combinatiereis door Laos en Vietnam laat u kennis maken met alle bijzondere en historische plekken van beide landen.

Algemeen

U begint deze reis in Laos, voor vele mensen een onbekend land. In de jaren 90 gingen de grenzen van Laos pas open voor toeristen. Dat maakt dit land tot een erg nieuwe en tevens authentieke bestemming. Mede door de late opening van de grenzen is de natuur in het land ook nog ongerept. U vindt er dichte regenwouden, bijzondere gebergtes en wilde rivieren. Daarnaast zijn de vlakkere delen van het land gevuld met groene landbouwvelden. Een andere aantrekkingskracht van deze bestemming is de lokale bevolking. Zowel de inwoners van steden, dorpen en het platteland zijn ontzettend gastvrij. Ondanks dat velen u niet kunnen verstaan, zijn ze altijd in voor een drankje. Daarnaast heeft de plaatselijke bevolking een algemene rustige levenshouding. Dat zorgt voor een ontspannen sfeer op elke plek die u bezoekt.

Naast Laos bezoekt u ook Vietnam tijdens deze reis. Groene rijstvelden, helderblauw water, donkere bergen, heerlijke gerechten, de meest vriendelijke bevolking en een bewogen geschiedenis maken Vietnam een prachtige reisbestemming. Het lange smalle land is zeer gevarieerd. De wilde natuurgebieden, drukke steden, panoramische waterwegen, lokale dorpen, rijstterrassen en natuurlijk bruisende badplaatsen bieden vele nieuwe kansen op avonturen. En u sluit deze reis natuurlijk ontspannend af aan het strand!Bekijk hier al onze voorbeeldreizen naar Azië. Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een voorstel ontvangen? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Dagprogramma

Dag 1: Amsterdam - Vientiane

Vandaag vliegt u vanuit Amsterdam richting Laos. U maakt onderweg enkele tussenstops en arriveert de volgende dag in Laos.


Dag 2: Aankomst Vientiane
Inclusief airport transfer

U komt deze dag aan in Vientiane. U wordt opgewacht in de aankomsthal door een vertegenwoordiger van Official Travel Company en naar het hotel gebracht. Daar kunt u de rest van de dag uitrusten van de vlucht en tevens acclimatiseren.


Dag 3: Vientiane - Vang Vieng
Inclusief privé tour Vientiane & transfer

Vientiane is de hoofdstad van Laos, maar zo zal het niet voelen tijdens uw verkenningstocht. De ruime Franse architectuur en het lage inwonersaantal van 250.000 zorgen daarvoor. Er zijn verschillende bezienswaardigheden om te bezoeken zoals de Pha That Luang stoepa, het Buddha Park en Wat Si Saket. Het meest imposante bouwwerk hebben we tot het laatst bewaard. Uiteraard brengt u ook een bezoek aan Patuxai, een grote sierlijke stenen boog welke u kunt beklimmen voor een mooi uitzicht over de stad.

Na het bezichtigen van de hoogtepunten in deze stad wordt u naar Vang Vieng gebracht. Eenmaal aangekomen, checkt u in bij uw hotel en geniet u van een vrije avond.


Dag 4: Vang Vieng
Inclusief scootertocht door de regio

Na een goed ontbijt stapt u vandaag op de fiets om de omgeving te gaan verkennen. Vang Vieng is een bruisend, maar toeristisch dorp. Bij het fietsen slaat u het dorp dan ook over en gaat u de regio verkennen met haar vele hoogtepunten. Zo volgt u de Vang Vieng Loop en passeert u daarbij grotten, uitzichtpunten vanaf de karstbergen en de Blue Lagoon. Naast het passeren van deze hoogtepunten is het fietsen over de plattelandswegen met daarbij een geweldige setting als een mooi ervaring op zich.

Vang Vieng 1

Dag 5: Vang Vieng - Luang Prabang
Inclusief transfer

Na twee nachten in Vang Vieng reist u verder naar het noorden en vestigt u in Luang Prabang. Onderweg kunt u genieten van het prachtige groene landschap en passeert u tevens vele lokale dorpen. Zodra u in Luang Prabang bent aangekomen en bij uw hotel heeft ingecheckt, geniet u van een vrije avond.


Dag 6: Luang Prabang
Inclusief stadstour

Na het ontbijt bij uw hotel wordt u vandaag bij het hotel opgehaald door een gids en in de stad rondgeleid. De rondleiding begint met een bezoek aan de ochtendmarkt.. Lokale handelaren komen hier hun koopwaar aanbieden zoals fruit, groenten, vlees en koffie. De gids vervolgt de rondleiding naar de kleine bamboebruggen in de stad. Typerend voor Luang Prabang zijn deze bruggen die enkel en alleen van touw en bamboe gemaakt zijn. Ze worden elk jaar opnieuw opgebouwd. Vervolgens is het tijd om de sierlijke gebouwen in de stad te bezoeken. Het Royal Palace, National Museum en Wat Mai tempel zijn prachtige bouwwerken. U sluit de dag af met een bezoek aan de Phou Si berg, die midden in de stad gelegen is. Naast de mooie trappen en tempels geniet u boven van een prachtig uitzicht over de stad terwijl de zon ondergaat.

Luang Prabang Huis

Dag 7: Luang Prabang
Inclusief rondleiding dorpen & bezoek watervallen

U gaat vandaag de regio verkennen met een gids. Na het ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald door de gids en gaat u allereerst Ban Xang Hai bezoeken. Dit lokale dorp staat bekend om de productie van wijnen en whisky. Vervolgens bezoekt u Ban Phanom, waar voornamelijk zijde wordt gemaakt. De gids laat u kennismaken met de lokale samenleving.

Na de rondleidingen in de dorpen wordt u naar de watervallen van Kuang Si gebracht.. Deze liggen zo’n driekwartier rijden buiten de stad. Het is een spectaculair natuurfenomeen. Het water heeft een melkblauwe kleur en loopt via meerdere plateaus 60 meter naar beneden. U kunt naar boven wandelen en een duik nemen in één van de vele poeltjes. Hierna zal u weer terug naar uw hotel worden gebracht.


Dag 8: Luang Prabang - Hanoi
Inclusief vlucht & transfer

Vanuit Laos vliegt u naar de eerste bestemming in Vietnam, Hanoi. Hier komt u vandaag aan en wordt middels een privé transfer naar het hotel in de stad gebracht. Tegen het einde van de middag zal de gids naar het hotel komen en het reisplan nog eens met u doorlopen. Daarnaast maakt u samen met de gids een korte wandeling door de stad voor een eerste kennismaking.


Dag 9: Hanoi
Inclusief stadstour

In de ochtend wordt u opgehaald in het hotel voor een tour door de stad met gids. Dit begint met een bezoek aan de bezienswaardigheden van de stad. Vervolgens gaat u lunchen bij een lokaal restaurant waar u de lekkernijen van het land kan uitproberen. Hierna gaat u het oude gedeelte van de stad verkennen en na even in het hotel te hebben opgefrist, wordt u door de gids opgehaald om bij een local thuis aan te schuiven voor het avondeten.

Hanoi

Dag 10: Hanoi - Pu Luong
Inclusief transfer & raften op de Chay Rivier

U wordt ’s ochtends opgehaald in het hotel voor de transfer naar Pu Luong, het is ongeveer 170 km en dit zal een rit zijn van totaal 4 uur. U stopt onderweg op de mooiste plekken. Pu luong staat bekend om zijn diversiteit in natuur met de kalkbergen, rijstvelden, terrassen en bossen. Zodra u bent aangekomen in Pu Luong staat er een raft avontuur op u te wachten op de Chay rivier.


Dag 11: Pu Luong

U geniet vandaag van een vrije dag in Pu Luong. U kunt de omgeving gaan verkennen en de waterval van Hieu gaan bezichtigen. Afhankelijk van hoeveel regen er is gevallen, kan deze een aardig formaat aannemen.

Phu Luong

Dag 12: Pu Luong - Ninh Binh
Inclusief transfer & fiets tour

U geniet van een vrije ochtend in Pu Luong. Vervolgens wordt u opgehaald door uw chauffeur welke u naar Ninh Binh brengt. In de middag heeft u een fietstour in Ninh Binh welke u meeneemt naar de lokale omgeving. De gids neemt u vervolgens mee naar een mooi uitzichtpunt over dit stukje Vietnam.


Dag 13: Ninh Binh
Inclusief boottocht Trang An

U gaat deze ochtend Trang An bezoeken, een plek die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit doet u met de boot. Vervolgens geniet u van een vrije middag.

Ninh Binh

Dag 14: Ninh Binh - Ha Long Bay
Inclusief transfer, cruise & overnachting op de boot

U vertrekt deze ochtend weer uit de stad en begeeft u richting de kust, u volgt de scenic route richting Bai Tu Long Bay. Deze rit duurt ongeveer 2/2,5 uur waarna we op de boot gaan in Hai Phong. Hier maakt u een cruise in de Emerald Bay, dit is een gedeelte van Ha Long Bay waar maar een paar aanbieders mogen komen. U slaapt vannacht op de boot!


Dag 15: Ha Long Bay - Hanoi - Dong Hoi - Phong Nha
Inclusief transfer & binnenlandse vlucht

Na ontwaakt te zijn op deze bijzondere plek kunt u er nog voor kiezen om een duik te nemen voor het ontbijt! Na het ontbijt op de boot keert u terug naar het vaste land waar de transfer klaar staat voor de rit naar Hanoi. Hier wordt u afgezet op het vliegveld voor de vlucht naar Dong Hoi. Hier wordt u weer opgehaald en naar de accommodatie van vanavond gebracht in Phong Nha.

Halong Bay

Dag 16: Phong Nha
Inclusief tour Nationaal Park

U heeft vandaag de tijd om Phong Nha te bezoeken, dit is een nationaal park in centraal-Vietnam. Het staat bekend om zijn uitgebreide grottenstelsel. Ook de Paradise Cave en de Dark cave zijn te bezoeken. U gaat vandaag met de gids op pad. Ook de natuur rond de grotten is prachtig, dit is het oudste karstgebergte van Azië.


Dag 17: Phong Nha

Waar u de dag hiervoor met de gids op pad ging, heeft u vandaag een vrije dag. U kunt Phong Nha verder gaan verkennen. Mocht u in zijn voor een activiteit vandaag kunt u altijd nog gaan fietsen, ziplinen of raften.


Dag 18: Phong Nha - Demilitarized Zone - Hue
Inclusief transfer en bezoek DMZ area

Na het ontbijt vertrekt u deze ochtend richting Hue, voordat u hier naar toe gaat, maakt u een stop bij de DMZ Area (Demilitarized Zone) wat een zeer belangrijk punt was in de Vietnam oorlog. U bezoekt hier de Hien Luong Bride, Ben Hai river en de Vinh Moc tunnel. U kunt hier de tunnels zien die door de Vietcong zijn gebruikt tijdens de oorlog en daar horen uiteraard ook genoeg verhalen bij. U komt vervolgens in de middag aan in Hue en geniet van een vrije middag.


Dag 19: Hue
Inclusief fietstour

U gaat vandaag de regio verkennen met de fiets. Zowel de lokale plattelandsomgeving als de stad komen aan bod. Na deze activiteit gaat u lunchen in de lokale pagoda. De rest van de dag heeft u vrij ter beschikking.

Hue Paleis En Groene Bomen

Dag 20: Hue - Bach Ma Nationaal Park - Hoi An
Inclusief transfer & bezoek aan het Nationaal Park

U reist vandaag weer verder naar het Bach Ma National Park. Dit ligt ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Hue. De diversiteit van de flora en fauna in dit park zijn bewonderenswaardig. U wordt om 08:00 opgehaald bij uw hotel en heeft tijdens de rit naar het park al een prachtig uitzicht over het landschap van rijstvelden, bergen en bamboebossen. En niet te vergeten het Cau Hai meer. Eenmaal in het park wordt u naar de top van de berg gebracht voor een prachtig uitzicht. U geniet hier ook van een lunch bij het restaurant. In de middag wandelt u verder door het park en bereikt u het meer waar u een duik kunt nemen, vergeet uw zwemkleding dus ook zeker niet! U bezichtigt hierna nog de Do Quyen waterval en wordt vervolgens opgehaald door de chauffeur die u naar Hoi An brengt.


Dag 21 & 22 :Hoi An

Misschien wel het leukste dorp van Vietnam, het staat vol met leuke restaurantjes, barretjes en souvernir winkeltjes. Ooit bekend geworden als het kleermakers dorp van Vietnam is het nu een must stop bestemming in Vietnam. U heeft hier twee dagen om lekker te ontspannen en bijvoorbeeld een dagje naar het strand te gaan. Het is vanuit hier ook mogelijk om onlangs geopende hand bridge te bezoeken, de stad Da Nang aan te doen of de bekende Marble Mountains te bezoeken.

Hoi An Vietnam

Dag 23: Hoi An - Da Nang - Ho Chi Minh
Inclusief binnenlandse vlucht & transfer

Vandaag wordt u naar Da Nang gebracht vanwaar u verder richting het zuiden vliegt, na aankomst in Ho Chi Minh wordt u hier naar het hotel gebracht en heeft u de rest van de dag ter vrije invulling.


Dag 24: Ho Chi Minh - Amsterdam

U wordt vandaag naar de luchthaven van Ho Chi Minh gebracht. Hier stapt u in het vliegtuig naar huis, waar u de volgende dag arriveert.

Accommodaties

Onderstaande accommodaties geven u een impressie waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk leveren, kunnen deze altijd worden aangepast naar uw wensen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.


Green Park Boutique Hotel

Vientiane

Gelegen in de zakenwijk van Vientiane, dicht bij het centrum ligt het Green Park Boutique Hotel. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en een spa. Tevens hebben alle kamers een eigen balkon. Vanuit het hotel kunt u de gratis pendeldienst nemen naar het centrum van deze hoofdstad.

Green Park Zwembad

Peridot Grand Hotel & Spa

Hanoi

Peridot Grand Hotel in het centrum van Hanoi biedt een diversiteit aan restaurants, bars en een outdoor zwembad op het dak.

Peridot Hal

Pilgrimage Village

Hue

Het Pilgrimage Village Boutique resort is een rustiek resort in het afeglegen deel van Hue. Het hotel biedt de authentieke Vietnamese cultuur & gastvrijheid. Het hotel beschikt over een spa met uitgebreide behandelingen, eigen bars en restaurants en verschillende zwembaden.

Pilgrimage Zwembad
Details & Prijzen

Reisdetails

 • Reisduur: 24 dagen (andere reisduur mogelijk)
 • Prijs: vanaf € 3.890 per persoon
 • Vertrek vanaf: Amsterdam, Brussel, Düsseldorf

Extra mogelijkheden

 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Inclusief

 • Retourvlucht Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Luchthaven transfers
 • Alle overnachtingen in geselecteerde accommodaties
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Privéchauffeur zoals beschreven
 • Excursies zoals beschreven
 • Gepersonaliseerde reisapp
 • 24/7 noodnummer NL beschikbaar
 • Een onvergetelijke reiservaring

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Overige maaltijden en dranken
 • Optionele excursies

Blijf op de hoogte!

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox.