We helpen u graag

Vraag deze reis aan App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 614 09 96 Stel een vraag via Messenger

Hoogtepunten Iran DE TIJD IN SHIRAZ 06:02 HET WEER IN SHIRAZ 0 °C

Rondreizen   |   15 dagen vanaf € 2.750 p.p.

Deze rondreis door Iran laat u de rijke historie en cultuur van het land zien. Een bijzondere bestemming met vele contrasten.

Nasir al Molkmoskee
Iran Shiraz
Isfahan
Persepolis, Iran
Isfahan, Iran
Bezienswaardigheden in Isfahan, Iran
Necropolis, Iran
Persepolis in Iran
Shiraz, Iran
Yazd
Algemeen

Iran, een bestemming met een eigen karakter, onwijs vriendelijke mensen en een schat aan historie en culturele hoogtepunten. Een land wat u zeker eens bezocht moet hebben in uw leven. Een land wat in ontwikkeling is, modern en traditioneel op haar eigen manier.

Tijdens deze reis ontdekt u centraal Iran en laten wij u kennis maken met de schatten van het land. Iran is een land met vele contrasten. Ruige bergen in het noorden en uitgestrekte woestijn in centraal Iran.

De reis begint in het oude Perzië, namelijk Shiraz. De stad van rozen en nachtegalen, een levendige en liberale stad in Zuid-Iran. Vervolgens komt u aan in Yazd, de stad van het Zoroastrisme. Daarna is het tijd voor misschien wel de mooiste stad van Iran: het sprookjesachtige Isfahan.

Naast deze grote steden, brengt u ook een bezoek aan kleine dorpjes en mooie natuurgebieden. We eindigen in de moderne hoofdstad Teheran waar u wordt ondergedompeld in het moderne Iran. Deze reis door Iran geeft u een compleet beeld van wat dit prachtige land te bieden heeft!Bekijk hier al onze voorbeeldreizen naar Midden-Oosten. Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een voorstel ontvangen? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Dagprogramma

Dag 1: Amsterdam - Shiraz
airport transfer

Vandaag reist u vanaf Amsterdam naar Shiraz. Hier wordt u opgewacht door een van onze lokale medewerkers die u naar de privétransfer begeleidt en wordt u naar uw hotel gebracht.


Dag 2: Shiraz
stadstour met lokale gids

Vandaag staat de hele dag in het teken van een stadstour door het levendige Shiraz. U bezoekt vandaag een aantal hoogtepunten van de stad. In de ochtend begint u met een bezoek aan de Roze-Moskee, een moskee die prachtig licht geeft in de vroege ochtend. De reden hiervoor is de perfecte locatie en het doorschemeren van het glas in lood. Na dit bezoek aan de Nasir Al Muk Moskee gaat u verder richting de beroemde Perzische Eram tuin. In de avond bezoekt u een plek die vooral populair is onder de Iraanse jongeren. U gaat naar de tombe van dichter Hafez, een geprezen dichter die nog steeds vele Iraniërs inspireert. Dit is een inspirerende plek waar u makkelijk in contact kunt komen met de lokale jongeren.

Nasir al Molkmoskee

Dag 3: Shiraz - Persepolis - Necropolis - Shiraz
chauffeur en tour met gids

Vandaag staat u vroeg op, want er is veel te zien. Samen met de gids gaat u richting Persepolis en Necropolis. Wanneer u onderweg bent, gaat u eigenlijk 2500 jaar terug in de tijd. Persepolis is gebouwd door Darius welke hier samenkwam met alle leiders en bewindslieden uit de regio tijdens zijn heerschap.

Na een uitgebreid bezoek aan Persepolis gaan we verder naar Necropolis. Een ware geschiedenisles vandaag om de geschiedenis te begrijpen. Vanuit Necropolis reist u terug naar Shiraz voor de overnachting.

Persepolis, Iran

Dag 4: Shiraz

U heeft vandaag een dag ter vrije besteding in Shiraz. Als u wilt kunt u natuurlijk nog een dag met uw gids op pad om echt in contact te komen met het echte Iran.


Dag 5: Shiraz - Bakhtegan National Park - Kerman
chauffeur

Deze ochtend vertrekt u vroeg vanuit Shiraz richting de volgende bestemming. U reist via het Bakhtegan National Park richting een bijzondere stad in het oosten van Iran, namelijk Kerman. U rijdt door bijzondere landschappen en ziet de heuvelachtige en groene omgeving van Shiraz langzaam veranderen in een woestijn landschap. Zodra u bent aangekomen in Kerman bezoekt u het Kooleh paleis en de mooie binnenstad van Kerman. Als u tijd heeft, brengt u een bezoek aan de bazaar in de oude binnenstad!


Dag 6: Kerman - Lut woestijn - Shahdad - Kerman
chauffeur

Vanuit Kerman gaat u vandaag richting de Lut woestijn. U komt onderweg verschillende woestijnvolken en nomaden tegen welke leven in de woestijn. Doordat de omgeving van Kerman constant warm is (30 á 35 graden) zijn er in deze omgeving bijzondere rotsformaties ontstaan. U heeft vandaag de hele dag om de omgeving van de Lut woestijn te ontdekken.


Dag 7: Kerman - Rafsanjãn - Saryazd - Zein-o-din Caravanseray - Yazd
chauffeur

Vanuit Kerman reizen we naar de woestijnstad Yazd, een stad gekenmerkt door de typische laagbouw en welke bekend is door het bijzondere Zoroatrisme geloof. Vanuit Kerman komen we eerst langs het stadje Rafsanjãn. Vervolgens komen we langs Saryazd. Hier staat het kasteel van Sar en is zeker een bezoekje waard. Vanuit Saryazd komt u aan bij de Zein-o-din Caravanseray. Na een bezoek te hebben gebracht rijdt u door naar Yazd.


Dag 8: Yazd
stadstour met lokale gids

Vandaag staat in het teken van het Zoroastrisme, een interessante geloofsstroming welke is gebaseerd op goed en kwaad. Deze religie is afkomstig uit het oude Perzië. De Zoroasters zijn een kleine minderheid in Iran en zijn voornamelijk geconcentreerd rondom Yazd. Men gelooft hierbij in goed en kwaad. We bezoeken de Towers of Silince en de Vuurtempel waar het eeuwige vuur van het Zoroastrisme brand.

In de middag bezoeken we de Dolatabaad tuinen en gaan we de stad in. Yazd staat ook bekend als de stad van de zoetigheid en lekkernijen. Op veel plekken vind je lekkere patisserieën in de stad. Daarnaast heeft de stad een iconisch marktplein met een prachtig bouwwerk hierop. Daarnaast is de moskee van Yazd erg bekend, welke uiteraard niet wordt overgeslagen tijdens de citytour.

Yazd

Dag 9: Yazd - Meybood - Naien - Isfahan
chauffeur

Vandaag verlaat u het woestijnland en gaan we terug richting het noorden. U reist vanuit Yazd naar Meybood. Hier bezoekt u een van de bijzondere waterkoelinstallaties en een oude Canvaserai. Vervolgens gaat de reis verder naar Na’in of Naien. Dit is een van de oudste stadjes uit Iran met slechts 25.000 inwoners, echter staat hier een van de mooiste en oudste traditionele huizen en het Pre-Islamic Narej Fortress a Pirnia welke u ook zal bezoeken om daarna zo’n 140 kilometer verder te gaan naar Isfahan.


Dag 10: Isfahan
lokale gids

Vandaag ontwaakt u in een duizend-en-een-nacht-sprookje: u bent in Isfahan. Naar onze mening de mooiste stad in Iran. We gaan vandaag een hele dag op pad door deze bijzondere stad. We hebben vandaag alle hoogtepunten op het programma staan, zodat u morgen zelf kunt bepalen waar u eventueel nog naar terug wilt. Isfahan is de op 2 na grootste stad van Iran met 3 miljoen inwoners. De stad staat bekend om haar prachtige architectuur en bruggen.

In de ochtend komt de gids u ophalen en gaat u naar de Imam Square, ook wel het plein van de wereld genoemd. Het is een UNESCO World Heritage site en verder zeggen we hier niets over. Ga, ontdek en beleef deze stad! De gids neemt u mee op een tour door het paleis, de moskeeën en de bazaar. Later op de dag gaat u richting het Chehel Sotoun-paleis, hier heeft Koningin Elizabeth gelogeerd tijdens haar eerste bezoek aan Iran en dit is een prachtig paleis met bijzondere bijbehorende tuinen.

Isfahan

Dag 11: Isfahan

U heeft vandaag een vrije dag in Isfahan. Geniet van de Iraanse families die op een picknickkleed zitten midden op het Meidan Emam plein en dwaal door de 5 kilometer lange souq rond het plein. Isfahan is een prachtige stad met veel jongeren die graag een praatje met je maken!

Uiteraard denken we graag mee over het programma voor deze dag. Optioneel een bezoek aan de Armeense wijk is aan te raden. Daarnaast is het gebied rondom de bruggen van Isfahan een aanrader! Vooral onder de bruggen van de Si-o-se Pol brug waar mannen zingen onder de bruggen, werkelijk een prachtige ervaring.


Dag 12: Isfahan - Kashan - Qom - Teheran
chauffeur

Na een relaxte dag staat er weer een drukke dag op het programma. U vertrekt vroeg en gaat vanuit Isfahan naar Kashan. Een mooie historische stad en een perfecte tussenstop voor de lunch. Na Kashan gaat de reis verder naar Qom. Dit is het geloofscentrum van Iran. Een bijzondere stop. De Ayatollah zetelt in Qom en u brengt een bezoek aan de Shrime van Fatimeh. Let op: gepaste kleding is in Qom een vereiste.

Vanuit Qom rijdt u verder naar Teheran, de hoofdstad van Iran met zo’n 16 miljoen inwoners. Net voordat u Teheran binnen rijdt stopt u bij de Shrime van Ayatollah Khojulineh. Dit mega complex is een gedenkplaats voor de Ayatollah. Hij heeft dit laten bouwen als plek om samen te komen voor de Iraniërs.


Dag 13: Teheran
stadstour met lokale gids & metro

In Teheran gaat u een dag met gids op pad. U bezoekt met de gids de hoogtepunten van de stad. Na het ontbijt vertrekken we op de vroege ochtend richting de souq van Teheran. Hier ziet u het moderne Teheran in de perfecte combinatie met het Arabische leven. De souq is enorm en veelzijdig. Vanuit de souq gaat u lopend verder naar het Golestan Palace, het oudste gebouw in Teheran, letterlijk: paleis van de bloemen.

Hierna gaat u richting het Paleis van de Sjah in Noord-Teheran: het Niavaran Complex. Hier leefde de Sjah tot hij gevlucht is. Dit is sinds kort geopend voor bezoekers. We reizen in Teheran per metro, want het verkeer is hier erg druk. Hier raakt u erg veel tijd mee kwijt, daarom dus de metro!

Bergen nabij Teheran, Iran

Dag 14: Teheran - Darban - Teheran
chauffeur

Na het ontbijt staat uw chauffeur klaar voor uw trip naar Darband. U kunt vandaag een bezoek brengen aan het Sa'dabad complex. In het witte paleis woonden Sjah Reza Pahlavi en Farah Diba voordat zij het land moesten verlaten. Op het complex zijn meerdere paleizen/gebouwen te bezichtigen. Via een weg door het bos naar boven komt u uiteindelijk bij de tweede uitgang van het complex.

Na de lunch kunt u in de middag naar Darakeh gaan, een dorpje op 1700 meter hoogte ten noorden van de beruchte Evin gevangenis. Darakeh is een van de meest aangename stedelijke ontsnappingen van Teheran. Vanuit een cluster met restaurants langs de rivier in de buurt van de centrale parkeerplaats lopen paden omhoog door het dorp en verbinden ze zich met wandelpaden over en langs de berghelling. Het is mogelijk om vanaf hier naar Station 1 van Tochal Telecabin en verder te wandelen.


Dag 15: Teheran - Amsterdam
airport transfer

Na het ontdekken van al dit bijzondere land zit uw reis er helaas op. U wordt naar het vliegveld gebracht en vliegt terug naar Amsterdam.

Accommodaties

Onderstaande accommodaties geven u een impressie waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk leveren, kunnen deze altijd worden aangepast naar uw wensen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.


Espinas Palace Hotel

Teheran

Dit luxueuze hotel is een fijne uitvalsbasis in de drukke stad Teheran. Het design is een mix tussen de rijke historie van Iran en het moderne Teheran van nu. 

Espinas Palace Restaurant

Attar Hotel

Isfahan

Dit luxueuze hotel beschikt over mooie ingerichte kamers, zwembad, fitness,- en spacentrum. In dit hotel kunt u ook genieten van heerlijke gerechten in het restaurant. 

Attar Hotel Kamer

Safaiyeh Hotel

Yazd

Safaiyeh Hotel heeft een perfecte ligging in de stad en is van alle gemakken voorzien met onder andere ruime kamers, een eigen restaurant en internetcafé. Een ideale uitvalsbasis in de stad! 

Safaiyeh Hotel Restaurant

Golden Days Guesthouse
Kerman

In Golden Days Guesthouse kunt u genieten van Iranees hospitaliteit. De kamers zijn van alle gemakken voorzien.  

Golden Days Guesthouse Restaurant

Zandiyeh Hotel

Shiraz

Dit luxueuze hotel ligt in het hart van de stad Shiraz. De unieke uitstraling, historische architectuur en de eeuwenoude kunstwerken in dit hotel maken het tot een onvergetelijk verblijf in dit hotel. 

Zandiyeh Hotel
Details & Prijzen

Reisdetails

 • Reisduur: 15 dagen (andere reisduur mogelijk)
 • Prijs: vanaf € 2.750 per persoon
 • Vertrek vanaf: Amsterdam
 • Beste reisperiode: april, mei, september en oktober

Extra mogelijkheden

 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Inclusief

 • Retourvlucht Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Alle overnachtingen in geselecteerde accommodaties
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Privéchauffeur op reisdagen
 • Gids zoals beschreven
 • Excursies zoals beschreven
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Gepersonaliseerde reisapp
 • Een onvergetelijke reiservaring!

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Overige maaltijden en dranken

Blijf op de hoogte!

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox.