Drie wonderen in één reis | Official Travel Company
Aanvragen

Drie wonderen in één reis DE TIJD IN JERUZALEM 13:51 HET WEER IN JERUZALEM 23 °C

Bijzondere Reizen   |   Avontuur   |   11 dagen

Twee wereldwonderen én meerdere wonderbaarlijke plekken van de UNESCO Werelderfgoedlijst in één onvergetelijke reis!

Algemeen

Deze elf-daagse rondreis brengt u naar een aantal zeer bijzondere plaatsen. We beginnen deze reis in Jeruzalem, vervolgen de trip naar Petra in Jordanië en eindigen in Egypte om de Piramiden van Gyzeh te bezoeken. De laatste twee bijzonderheden zijn te vinden op de lijst van wereldwonderen en daarnaast bezoeken we tijdens deze rondreis nog enkele plekken die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Een droomreis waar u nog vele jaren over zult napraten.

Dagprogramma

Dag 1: Amsterdam – Tel Aviv – Jeruzalem

Vandaag reist u van Amsterdam naar Israël en arriveert u op Ben Guirrion International airport. Hier ontmoet u één van ons lokale medewerkers die u naar de transfer begeleidt. De privétransfer brengt u naar uw hotel waar u de rest van de dag vrij te besteden heeft.


Dag 2: Jeruzalem

De dag begint met een stadstour door de Oude Stad van Jeruzalem. Als u de stad echt goed wilt ontdekken, kunt u op pad met een privé gids die u alle belangrijke plekken van Jeruzalem laat zien. In het oude ommuurde centrum is nog goed te zien dat Jeruzalem altijd een kruispunt van religies is geweest. Binnen de muren ligt in het noorden een islamitische wijk, in het westen een christelijke wijk, in het zuidwesten een Armeense wijk, en het zuidoosten is een joods kwartier. Overdag wandelt u over de Via Dolorosa, bezoekt u de tempelberg en de Al Aqsa-moskee. Na een bezoek aan de westelijke muur kunt u naar de grafkerk gaan waar u het heilige heiligdom van Maria zult vinden.


Dag 3: Jeruzalem – Yad Vashem – Amman

In de ochtend bezoeken we Yad Vashem, het officiële monument van Israël voor het herdenken van de Joodse slachtoffers van de Holocaust. Het ligt op de hellingen van de Herzlberg, ofwel de Herdenkingsberg, aan de rand van Jeruzalem. U voelt hier het gewicht van de geschiedenis zwaar op uw schouders, maar het is zeker een plek die we alle bezoekers aan Israël aanraden. We zullen na dit bezoek een reis maken naar Amman, de hoofdstad van Jordanië.


Dag 4: Amman – Jerash - Dode Zee

Na het ontbijt gaan we Amman verkennen. We bezoeken de Blauwe Moskee, de Citadel en het Amfitheater. Deze laatste twee zijn overblijfsels uit de Romeinse tijd en staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de middag zetten we koers richting Jerash en gaan we de oude stad bezoeken. Jerash is een van de meest verrassende plekken in Jordanië en u zult versteld staan van de omvang van deze grote Romeinse stad. Na Jerash gaan we naar de Dode Zee voor de overnachting.


Dag 5. Dode Zee – Wadi Bin Hamad – Petra

U begint de ochtend met een ontspannende duik in de Dode Zee. Het water hier is zo zout dat u al bij de meest ondiepe stukjes blijft drijven. De Dode Zee is het laagste meer op aarde en een bekende plek om te ontspannen. Vanuit hier reist u naar Wadi Bin Hamad voor een mooie wandeling in de groene natuur van deze prachtige vallei. Vanaf hier rijden we door naar Petra voor de nacht.


Dag 6: Petra

Petra is voor veel mensen een van de belangrijkste redenen om Jordanië te bezoeken. Deze historische stad is een van de beroemdste archeologische vindplaatsen ter wereld en staat bovendien op de lijst van de zeven nieuwe wereldwonderen. Het is daarom zonder twijfel de meest waardevolle schat van Jordanië.


Dag 7: Petra - Wadi Rum

Vanuit Petra rijden we zo'n 100 kilometer naar het zuiden naar de Wadi Rum woestijn. Hier zult u de hele dag doorbrengen. De prachtige woestijn is een prachtig stukje natuur en staat bekend zanderige valleien en bergen van zandsteen.


Dag 8: Wadi Rum - Caïro

Vandaag maken we een kameeltocht door de Wadi Rum Woestijn. Onderweg ziet u veel adembenemende uitzichten over de woestijn met haar rotsformaties. Aan het einde van de middag gaat u richting het vliegveld van Amman voor uw vlucht naar Caïro.


Dag 9: Caïro

De metropool Caïro is de hoofdstad van Egypte. Vaak wordt nog gedacht dat de stad stamt uit de tijd van de Oude Egyptenaren. Maar de Caïro is een stuk jonger. De geschiedenis gaat namelijk terug tot de Romeinse tijd, toen het fort van Babylon er gebouwd werd als symbool van de Romeinse macht. Vandaag gaat u onder leiding van onze lokale gids alle geheimen van Caïro ontdekken.


Dag 10: Caïro – Gizeh – Caïro

Net buiten Caïro vinden we de beroemde Piramiden van Gizeh. Deze bouwwerken behoren tot de bekendste en oudste van de mensheid en vandaag gaat u dit gebied verkennen. De Grote Piramide van Gizeh, ook wel bekend als de Piramide van Cheops, is het enig overgebleven wereldwonder uit de lijst van zeven wereldwonderen van de antieke wereld.


Dag 11: Caïro - Amsterdam

Na het ontdekken van al deze wonderlijke plaatsen, zit uw reis er helaas op. U wordt naar het vliegveld gebracht en vliegt terug naar Amsterdam.


Uiteraard is dit programma altijd verder naar uw wensen aan te passen. Liever een andere reis maken in het Midden-Oosten? Bekijk dan onze reis naar Jordanië of Oman »

Data & Prijzen

Vertrek: dagelijks

 • Reisduur: 11 dagen (andere reisduur mogelijk)
 • Vertrek vanaf: Amsterdam
 • Beste reisperiode: maart t/m mei en september t/m november
 • Prijs: vanaf 2.674,-

Extra mogelijkheden

 • Overige uitstapjes en excursies
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Inclusief

 • Retourvlucht | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Visum Israël & Jordanië
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Transfers zoals aangegeven in het programma
 • Tours & excursies incl. entree zoals aangegeven in het programma
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Een onvergetelijke ervaring!

Exclusief

 • Dranken & overige maaltijden
 • Visum Egypte
 • Toeslag ander kamertype (bv. suite of eenpersoonskamer)
Kaart Neem contact op

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een voorstel ontvangen? Neem dan contact met ons op via de onderstaande button, het contactformulier of onze contactgegevens.


Official Travel Company
Vughterstraat 141
5211 GB ’s-Hertogenbosch

+31 (0) 73 614 09 96
info@officialtravelcompany.comBlijf op de hoogte!

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox.