Luxe combinatiereis Cuba & Mexico | Official Travel Company
Aanvragen

Combinatiereis Cuba & Mexico DE TIJD IN HAVANA 12:45 HET WEER IN HAVANA 32 °C

Rondreizen   |   11 dagen

Best of both worlds. Deze combinatiereis door Cuba en Mexico biedt je de mogelijkheid om de mooiste plekken van deze twee landen te ontdekken tijdens één vakantie.

Chichen Itza Mexico
Cancun Strand
Cancun Strand 2
Cuba Havana
Cuba Havana Smalle Straten
Algemeen

In dit voorstel vliegt u vanuit Amsterdam naar Havana, de hoofdstad van Cuba. Hier verblijft u een viertal dagen. U geniet van een traditionele stadstour en brengt een bezoek aan de welbekende Cubaanse sigaren plantages.

U vervolgt uw reis naar Yucatán, een schiereiland van het land Mexico. Hier verblijft u de eerste dagen in de plaats Cancún. Deze stad staat bekend om haar prachtige standen en relaxte sfeer. Vanuit Cancún bezoekt u tijdens deze reis het hoogtepunt, namelijk Chichen Itza. Optioneel vlieg u hier per helikopter naar dit wereldwonder toe en heeft vervolgens alle tijd om uzelf onder te dompelen in de wereld van de Maya’s. Na het bezoek aan Chichen Itza reist u verder naar één van de vele cenotes die Mexico rijk is. Hier heeft u alle tijd om een verfrissende duik te nemen.

Als laatste reist u vanuit Cancún door naar Merida, de hoofdstad van het schiereiland Yucatán. Ondanks dat Merida niet aan het strand ligt is het niet moeilijk om verliefd te worden op deze stad. Het stikt hier namelijk van de mooie straatjes, goede restaurants en fijne hotels. U sluit uw vakantie af in een prachtig resort net buiten het centrum van Merida.Bekijk hier al onze voorbeeldreizen naar Noord-Amerika. Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een voorstel ontvangen? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Dagprogramma

Dag 1: Amsterdam - Havana
Inclusief airporttransfer

Jullie reis van start! Jullie vertrekken tegen in de middag vanaf Amsterdam naar Havana. Hier komen jullie tegen het einde van de middag aan. Op de luchthaven van Havana staat een medewerker van ons te wachten welke jullie naar uw hotel in de stad brengt. De avond hebben jullie vrij te besteden.


Dag 2: Havana
Inclusief privé citytour

In de ochtend staat er een privé citytour op het programma. De gids neemt jullie te voet mee door de oude stad Havana om de meest representatieve gebouwen te bezichtigen. Jullie wandelen naar Parque Central, en vervolgt de tour naar het Gran Teatro, Paseo del Prado en het Bacardi gebouw. We vervolgen de tour richting El Vedano, hier brengen we een bezoek aan prestigieuze gebouwen uit de jaren ’40 en ’50 zoals, de Biblioteca de la Universidad en Colon Cementry. Na de citytour keren jullie terug naar het hotel en hebben jullie de middag en avond vrij te besteden.

Havana Auto

Dag 3: Havana
Inclusief Cubaanse sigaren plantage

Na het ontbijt maken jullie je klaar voor een tour naar de Cubaanse sigaren plantage. In ongeveer 2 uur zijn jullie in het gebied van de plantages. De landbouw en tabak plantages liggen zo ver van de gebaande paden dat de enige manier om hier te komen is te paard of ossenkar. Tijdens deze tour ontmoeten jullie de Cubaanse plattelandsmensen, ook wel Guajiros genoemd. Tevens leren jullie over de levensstijl, het tabaksteeltproces en de verschillende bladeren die worden geselecteerd voor de beste sigaren. Na deze tour worden jullie terug naar het hotel gebracht voor de laatste overnachting op Cuba.

Cigar Plantage Cuba

Dag 4: Havana - Cancún
Inclusief airporttransfers

Vandaag verblijven jullie de gehele ochtend nog in Havana. Tegen het einde van de ochtend worden jullie opgehaald voor een transfer naar het vliegveld. Vanuit Havana vliegen jullie in ongeveer 1,5 uur naar Cancún, Mexico. Hier komen jullie tegen het einde van de middag aan. Jullie worden hier opgehaald door een lokale medewerker welke jullie naar het hotel in Cancún brengt.


Dag 5: Cancún

Vandaag heeft u een dag om te relaxen in Cancún.


Dag 6: Cancún - Chichen Itza - Ikkil Cenote - Cancún
Inclusief transfers in privé vliegtuig

Vandaag organiseren we voor jullie een trip naar één van de 7 UNESCO wereldwonderen, namelijk Chichen Itza. Terug in de tijd was dit een van de belangrijkste steden van de Maya’s. Tevens bevindt zich hier ook de piramide van Kukulcán. Volgens de legendes werd de stad in 987 gesticht door Topiltzin Ce Acatl, maar men speculeert dat de stad al veel ouder is en in 987 veroverd werdt door Topiltzin, in deze tijd eindigde namelijk de klassieke tijd van de Maya’s en veel steden kwamen leeg te staan. In 2007 is de Chichén Itzá opgenomen als één van de zeven UNESCO wereldwonderen.
Jullie gaan hier op een bijzondere manier naar toe. Bij het hotel worden jullie opgehaald en vervolgens naar het Cessna vliegtuig gebracht. In een uur vliegen jullie vanaf Cancún naar het gebied van de Maya’s. Hier genieten jullie van een privé tour door de oude stad. Wanneer jullie er klaar voor zijn vertrekken jullie per auto naar de Ikkil Cenote.

Het woord cenote komt van het Maya-woord dzonot, wat ‘heilige bron’ betekend. Cenotes werden door de Maya’s gebruikt als zoetwaterbron, zij bouwden dan ook vaak hun oude steden bij een cenote in de buurt. Neem een duik in één van de cenotes en dompel jezelf onder in de wereld van de Maya’s. Geniet zolang als jullie willen. Het vliegtuig staat klaar voor jullie wanneer jullie terug willen naar Cancún. Ik zo’n 50 minuten staan jullie weer aan de grond in Cancún.

Cenote Mexico 2

Dag 7: Cancún
Inclusief 3-uur durende privé catamaran boottocht

Tijdens jullie verblijf in Cancún genieten jullie van een 3-uur durende privé catamaran tocht over de Carbische zee. Bekijk Cancún vanaf het water en geniet van het adembenemende uitzicht om vervolgens de heldere blauwe zee in te duiken.

Catamaran Cancun

Dag 8:

Vandaag heeft u een dag om te relaxen bij uw resort in Cancún.


Dag 9: Cancún - Merida (Chocolá)
Inclusief privé transfer

Vandaag worden jullie middels een privé transfer van Cancún naar Merida gebracht. Merida is de hoofdstad van het schiereiland Yucatán. Ondanks dat Merida niet direct aan het strand ligt is het niet moeilijk om direct verliefd te worden op deze stad. Het stikt er namelijk van de mooie straatjes, goede restaurants en fijne hotels.
Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Merida is het koloniale centrum, Hier domineert laagbouw en heeft elke geven een andere kleur.

U verblijft in deze omgeving net buiten het centrum van Merida. Hier ligt het prachtige hotel Chablé Resort & Spa. Zo kunt u genieten van alle luxe om u heen en toch een daguitstap maken naar de stad


Dag 10: Chocholá - Merida - Chocholá
Inclusief citytour

In de ochtend kunnen jullie rustig aan doen. Na het ontbijt worden jullie opgehaald door de chauffeur welke jullie naar het centrum van Merida brengt. Hier heeft u een 3 uur durende privé tour. Deze tour brengt jullie onder andere langs het Plaza Grande, het centrale plein van Merida, de verschillende parken zoals Santa Ana, Santa Lucia en Santiago en een typische Mexicaanse begraafplaats Cementario Paneton Florido. Mexicanen vieren hun geliefde welke zijn heengegaan en vinden dat een begraafplaats de poort naar het andere leven is. De begraafplaatsen hier zijn dan ook erg kleurrijk en mooi.

Tegen de middag keren jullie terug naar het hotel voor de laatste overnachting in Mexico.

Merida

Dag 11: Chocholá - Merida - Amsterdam
Inclusief airporttransfer

Vandaag komt er een einde aan jullie reis door Cuba & Yucatán. In de vroege middag worden jullie opgehaald door de transfer en naar de luchthaven van Merida gebracht. Hier checken jullie in voor jullie vlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Onderstaande accommodaties geven u een impressie waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk leveren, kunnen deze altijd worden aangepast naar uw wensen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.


Gran Hotel Manzana Kempinski

Havana

Gelegen in het hart van het oude Havana, en omgeven door verschillende UNESCO gebouwen, bied het Gran Hotel Manzana Kempinski de kans om te genieten van luxe in deze bruisende stad. 

Kempinski Havana Zwembad

NIZUC Resot & Spa

Cancún

Nizuc Resort & Spa biedt een panoramisch uitzicht op de Caribische Zee. Het resort ligt op het afgelegen Punta Nizuc en beschikt over een buitenzwembad, een eigen aanlegsteiger en een spa.

Nizuc Kamer

Chablé Resort & Spa

Chocholá

Het Chablé resort & spa ligt op 35km van Merida. Het resort biedt gratis leenfietsen om de omgeving te verkennen. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van de tennisbaan. Alle kamers van het Chablé resort beschikken over een eigen zwembad, daarnaast is er ook nog een gezamenlijk zwembad. 

Chable Kamer
Details & Prijzen

Reisdetails

  • Reisduur: 11 dagen (andere reisduur mogelijk)
  • Prijs: op aanvraag
  • Vertrek vanaf: Amsterdam
  • Beste reisperiode: November t/m april

Extra mogelijkheden

  • Reis- en/of annuleringsverzekering

Inclusief

  • Het volledige programma zoals op dit moment beschreven in het voorstel

Blijf op de hoogte!

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox.