We helpen u graag

Vraag deze reis aan App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 614 09 96 Stel een vraag via Messenger

Incentive Champagnestreek

4 dagen vanaf € 995 p.p.

Deze reis naar de Champagnestreek in het noordoosten van Frankrijk is ideaal als beloningsreis of personeelsuitje. We regelen de perfecte locatie voor uw bedrijf: een Frans kasteel met een grote historie, luxe en klassieke kamers en ruimten.

Champagnestreek
Château de Fère-en-Tardenois
Moët & Chandon
Plantages in de champagnestreek
Champagne
Château de Fère Hôtel & Spa
Château de Fère Hôtel & Spa Uitzicht
Kasteel in de champagnestreek
Château de Fère-en-Tardenois
Oldtimers
Algemeen

“Come quickly, I am tasting the stars!” – Dom Perignon

Het valt niet te ontkennen dat champagne al lang een drankkeuze is voor de rijken en machtigen. Maar toen het UNESCO Werelderfgoed comité in 2015 besloot dat delen van de Champagne-regio van Frankrijk, samen met de champagnehuizen en kelders, op de Werelderfgoedlijst moesten staan, was het niet om de glamoureuze status van bruisende drankjes te erkennen die door feestgangers worden geconsumeerd met diepe zakken. Deze regio in het noordoosten van Frankrijk verdient aandacht vanwege de lange geschiedenis van het maken van wijn en het verhaal van veerkracht door de Eerste Wereldoorlog.

Er is geen andere wijn zoals Champagne; charme, glamour en verfijning. En dat allemaal in een fles. Champagne tilt de geesten op, geeft een feestelijke uitstraling en verwent de ziel. "Kom snel! Ik proef sterren! ", zei Dom Pierre Pérignon, de 17e-eeuwse Frans-Benedictijnse monnik die keldermeester was in de abdij van Hautvillers. Hoewel dit citaat doordrenkt is van legendes, is het vrij beknopt; Champagne heeft een magische, etherische kwaliteit en ervaar het in zijn geboorteplaats.

Verken de uitzonderlijke wijngaarden van de Côte des Blancs; bezoek aan Hautvillers, de bakermat van champagne; betreed de gebouwen die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, zoals de beroemde kathedraal van Reims waar vele koningen van Frankrijk werden gekroond, of bezoek de basiliek van Saint Rémi en het Tau-paleis. Champagne is een land met een rijk cultureel, architecturaal en artistiek erfgoed, dus als u een liefhebber van cultuur bent, zal deze regio u zeker bevallen en uw nieuwsgierigheid vervullen.

Laat u verleiden door lokale lekkernijen zoals Champagne (natuurlijk), mosterd, Chaource en Langres kaas, azijn uit Reims bereid met Champagne, Andouillette-worstjes uit Troyes, roze koekjes en traditionele croquignole-koekjes uit Reims, en chocolaatjes in de vorm van champagnekurken. U zult genieten van verfijnde lokale gerechten, allemaal gecombineerd met uitzonderlijke champagnes en andere wijnen uit de regio.

Afstanden:

 • Amsterdam - Reims » 291 km | 3,5 uur
 • Utrecht - Reims » 404 km | 4,5 uur
 • Groningen - Reims » 586 km | 6,5 uur


Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een voorstel ontvangen? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Dagprogramma

Dag 1 - Champagne

In de loop van de middag arriveren uw gasten. Dit kan met een korte vlucht of per alternatief vervoer vanuit heel Europa. Bij aankomst checkt iedereen in en heeft een moment om zich op te frissen en is een mogelijkheid voor een gezellige welkomstborrel. De accommodatie spreekt vanzelfsprekend voor zich, de unieke liggen, het typisch Franse kasteel met een grote historie, de luxe en klassieke kamers en ruimten, maar vooral dat deze locatie exclusief voor u als groep geboekt wordt!

Vroeg op de avond staat de touringcar klaar om jullie te vervoeren naar een van de volgende Champagnehuizen: Moët & Chandon, Pommery of Veuve Clicquot. Bij aankomst vindt er eerst een rondleiding plaats in de kelders van het betreffende Champagnehuis. Zo leert iedereen meteen het ontstaan van de Champagne en hoe deze gemaakt wordt. Na de rondleiding staat de Champagne gekoeld klaar met een klein snackje om de avond gezellig te starten. Vervolgens gaan jullie aan tafel en wordt er een viergangendiner geserveerd met begeleidende Champagnes (!), dat hoort natuurlijk bij de streek, dus volop genieten.

Moët & Chandon

Dag 2 - Champagne

Na het heerlijke en luxe ontbijt starten we de dag met een geweldig programma. Op het prachtige landgoed van het Chateau de Fère staan achttien 2CV’s (eendjes) klaar voor het interactieve programma in de Champagnestreek. Tijdens deze uitzonderlijk “teambuilding” activiteit kan iedereen improviseren als een 2CV-coureur. Comfortabel vanuit de gezellige en kleurrijke auto's vertrekken jullie op weg door de Champagne. Een sprankelende manier om de regio te verkennen… Ontmoet de sommeliers en de wijnmakers van de Champagne gedurende een memorabele rally op typisch Franse wijze. Proeverijen, traditionele ambachten, dorpjes en natuurschoon zullen deel uitmaken van de rally. Eventueel kunnen we ook een wedstrijdje Pétanque” (Jeu de Boules) organiseren. We kunnen hier ook een wedstrijdelement aanbrengen zodat iedereen gezellig fanatiek de strijd aan gaat en aan het einde van de activiteit de winnaar de prijs in de wacht sleept met zijn/haar team.

Aansluitend aan de 2CV Rally vindt er een picknicklunch plaats in een van de Champagne wijngaarden. Hier kunnen jullie lekker nagenieten van de leuke activiteit en van een lekker informele lunch met Franse lekkernijen, natuurlijk vooraf gegaan door een glas Champagne.

Bij terugkomst in het hotel kan iedereen zich opfrissen voor het avondprogramma. Vanavond blijven we lekker in het hotel waar het aperitief en diner plaats zal vinden. Indien het weer het toelaat zullen we het aperitief gebruiken op het terras/tuin van het Chateau. Het hotel beschikt over een uitstekend restaurant (door Michelin gewaardeerd). Vanavond zal de chefkok een mooi viergangenmenu voor jullie bereiden en zullen er bijpassende wijnen worden geserveerd. Na afloop van het diner is er nog tijd voor een borrel.

Château de Fère Hôtel & Spa

Dag 3 - Champagne

U gaat vandaag met de hele groep richting Rheims, de hoofdstad van deze stree. In het centrum van de stad ligt Place Drouet d'Erlon. Een plein vol met gezelligheid. Hier vindt u enorm veel cafe's, bars en straat muzikanten. Kortom de perfecte plek om de city tour te beginnen. Vanuit hier gaan we richting de beroemde Kathedraal van Rheims. Deze kathedraal speelt al sinds de vijfde eeuw een belangrijke rol in de geschiedenis van Frankrijk. Zo zijn er verschillende Franse koningen gekroond en met het imposante uiterlijk met sierlijke beelden is het een van de hoogtepunten van de Franse gotiek. Na de overige bezienswaardigheden is de rest van de middag ter vrije besteding. Wie terug wil wordt terug gebracht door de bus.

Kathedraal van Reims

Dag 4 - Champagne

Deze ochtend kan iedereen lekker rustig ontwaken alvorens het ontbijt geserveerd wordt. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en maakt iedereen zich klaar voor de terugreis rond de middag.


Eventueel kan dit weekend nog worden verlengd met een afscheidslunch in de Champagnestreek of ergens onderweg, bijvoorbeeld in Brussel of Antwerpen. Altijd een leuk verrassingselement.

Is de Champagnestreek niets voor u? Wellicht dat het bruisende Tel Aviv een optie is »

Details & Prijzen

Reisdetails

 • Reisduur: 4 dagen (andere reisduur mogelijk)
 • Prijs: vanaf € 995 per persoon
 • Vertrek vanaf: Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Brussel, Düsseldorf
 • Groepsgrootte: minimaal 12 personen

Extra mogelijkheden

 • Persoonlijke begeleiding Official Travel Company
 • Overige activiteiten op aanvraag
 • Speciale wensen (cadeaus, drukwerk, giveaways etc.)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Inclusief

 • Alle overnachtingen Chateau de Fère 5*
 • Chateau de Fère exclusief voor uw groep
 • Gebruik alle faciliteiten inclusief van het landgoed/kasteel
 • Transfers zoals beschreven
 • Activiteiten en maaltijden zoals beschreven
 • Alle belastingen en toeslagen

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Overige maaltijden en dranken


Blijf op de hoogte!

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox.