We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 614 09 96 Stel een vraag via Messenger

Zomerse drukte op Schiphol

Om een grote vakantiechaos te voorkomen heeft Schiphol vluchten geschrapt. In de maand juli vertrekken gemiddeld 13.500 passagiers minder per dag vanaf de luchthaven. Vliegt u deze zomer ook vanaf Schiphol? Wij hebben de meest gestelde vragen uitgewerkt..

WAAR HEB IK RECHT OP BIJ EEN VLUCHTANNULERING?

Er zijn twee opties mogelijk namelijk; een alternatieve vlucht of het geld terug ontvangen. Zowel de luchtvaartmaatschappijen als reisbureaus zijn verplicht om uw vliegticket of pakketreis terug te betalen. Maar zullen er in eerste instantie wel alternatieven worden aangeboden. Wanneer het aanbod niet past, heeft u recht op kosteloos annuleren.

WAT ZIJN DE DRUKSTE DAGEN OP SCHIPHOL?

Vooral de weekenden en maandagen in juli zijn top drukte op Schiphol. Dus heeft u nog niet geboekt, probeer dan die dagen te vermijden. Via de site van Schiphol kan u van te voren al checken of het druk wordt op de gekozen vertrekdag. Tip; kijk ook eens naar andere luchthavens, zoals Eindhoven of Rotterdam, al hoewel er geen garantie is op geen drukte vanaf deze luchthavens.

HOELANG MAG IK VAN TE VOREN OP SCHIPHOL ZIJN?

Het dringende advies vanuit de luchthaven is om maximaal 4 uur van te voren te arriveren op de luchthaven. Wanneer u te vroeg komt, loopt u het risico buiten te moeten wachten. Tip: probeer van te voren vanuit huis online in te checken, dat scheelt tijd en hoeft u alleen uw bagage aftegeven bij een selfservice check-in kiosk.

Geen paniek, neem vooral u tijd! U gaat op vakantie, relax. Zorg ervoor dat u op tijd aanwezig bent, zodat u rustig aan kan doen. Heeft u alle reisdocumenten compleet? Dan verloopt het inchecken nog soepeler. Ready for take off!!


 
Deel dit bericht
 

Blijf op de hoogte!

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox.