We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 614 09 96 Stel een vraag via Messenger

Het land van vuur en ijs

Een goede reisroute langs alle bezienswaardigheden in IJsland samenstellen is een behoorlijke klus. Onlangs besloot ik deze uitdaging aan te gaan en de natuurwonderen van dit land te gaan verkennen.

Een goede reisroute langs alle bezienswaardigheden in IJsland samenstellen is een behoorlijke klus. Onlangs besloot ik deze uitdaging aan te gaan en de natuurwonderen van dit land te gaan verkennen. Tijdens mijn reis heb ik een aantal tips verzameld en hieronder uitgeschreven:

In de winterperiode in IJsland moet je rekening houden met minder lichturen per dag. Minder lichturen zorgen voor een grotere kans op het zien van het noorderlicht. Het nadeel is dat je minder tijd hebt om dingen te zien. Bereken daarom van tevoren hoeveel lichturen je per dag hebt zodat je daarop je stops kunt plannen. Tijdens onze reis gingen we uit van zo’n 8 lichturen per dag.

Buiten de hoofdstad Reykjavik is geen openbaar vervoer en ben je afhankelijk van de tours. Om speciale plekken te bezoeken via de F-wegen is de 4x4 de beste optie. Wij hebben deze direct bij aankomst op Keflavik gehuurd en dat was erg prettig gezien de sneeuw en het ijs onderweg. Ohja, hierbij moet je goed onthouden dat in IJsland dag en nacht met lichten aan moet worden gereden.


Allerlaatst raad ik je aan om niet alles in één dag te willen zien. IJsland is misschien een klein land, maar het heeft zo veel te bieden. Om het je makkelijker te maken worden bij Official Travel Company verschillende rondreizen in IJsland aangeboden; van walvissen spotten in Snæfellsnes of zwemmend in de Blue Lagoon tot aan een sneeuwscooter tocht op de Mýrdalsjökull gletsjer. Bekijk ze hier.


 
Deel dit bericht
 

Blijf op de hoogte!

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox.