We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 614 09 96 Stel een vraag via Messenger

Deze zomer vrij reizen binnen Europa

Bent u volledig gevaccineerd? Dan hoeft u deze zomer niet in quarantaine of een PCR-test te ondergaan als u naar een ander EU-land wilt reizen.

Vanaf 1 juli gaat in de EU een systeem met een Covid-19-certificaat in werking. Hiermee kunt u via een QR-code aantonen dat u volledig gevaccineerd bent. Dat moet het reizen zonder beperkingen binnen de EU deze zomer weer op gang helpen. Hierover zijn de ambassadeurs van de 27 lidstaten het eens geworden.

Lees hier ons eerdere bericht over het nieuwe vaccinatiepaspoort.

Naar welke landen kunt op vakantie?

Omdat er nu steeds meer landen en gebieden geel worden, zijn vakanties ernaartoe weer mogelijk. Dat houdt dus in dat u bij terugkeer in Nederland geen test hoeft te ondergaan en niet in quarantaine hoeft. Op deze website van de overheid ziet u welke landen welke kleurcode hebben. Zo geldt bijvoorbeeld vanaf morgen de code geel voor Cyprus, een groot deel van Kroatië, Liechtenstein en Zwitserland en gaan IJsland, Polen en Roemenië zelfs naar groen. De verwachting is dat er op korte termijn meer landen zullen volgen.

Maatregelen in het buitenland

Op dit moment gelden in de meeste landen beperkingen zoals het dragen van een mondkapje in publiek toegankelijk ruimtes en is horeca vaak nog beperkt open. Ook in de zomervakantie zullen er in het buitenland nog corona-maatregelen zijn, al is de algemene verwachting dat er dan weer veel meer mogelijk is.

Zomervakantie 2021

De situatie lijkt dus hoopvol! Maar het is hoe dan ook niet mogelijk dat zodra het licht op groen (of geel) gaat, álle reizen weer mogelijk zijn. Met name vliegreizen zullen stapje voor stapje opgestart en uitgebreid worden. Ook zullen bepaalde regio’s op rood of oranje blijven staan, omdat die landen nog geen toeristen binnen laten. Daarnaast moet u waarschijnlijk een vaccinatiepaspoort hebben (zie de informatie hierboven).

Wij gaan er dus vanuit dat u deze zomer weer prima op vakantie kunt naar het buitenland. Dat geldt vooral voor reizen binnen Europa en vliegvakanties naar de bijvoorbeeld de Canarische Eilanden en het Caraïbisch gebied.

Gratis testen in Juli & Augustus

Reizigers die in juli of augustus vanuit Nederland naar het buitenland reizen kunnen zich gratis laten testen. Dat schrijft minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) aan de Tweede Kamer. Het kabinet komt hiermee tegemoet aan de wens van de Tweede Kamer om gratis testen voor reizigers mogelijk te maken. De gratis testen zijn bedoeld voor reizigers die nog niet (volledig) gevaccineerd zijn en zich deze zomer voorafgaand aan hun reis naar het buitenland moeten laten testen.

Wilt u meer informatie? Houdt onze website en social media kanalen in de gaten of neem contact op met een van onze reisadviseurs!


Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden en voor een voorstel op maat.


 
Deel dit bericht
 

Blijf op de hoogte!

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox.