We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 614 09 96 Stel een vraag via Messenger

Reizen in de zomer

Kunt u met het coronavirus wel of niet op zomervakantie? En dient u straks gevaccineerd te zijn om te kunnen reizen? Of volstaat een negatieve PCR-test?

Op dit moment geldt een negatief reisadvies tot 15 mei 2021 voor een vakantie buiten Nederland. Vanwege het flinke aantal mensen dat in juli gevaccineerd is, ziet het er naar uit dat aan het begin van de zomer vakantie vieren in het buitenland weer mogelijk is. Zeker binnen Europa.

Vaccinatiepaspoort

Al enige tijd wordt er gesproken over een vaccinatiepaspoort dat reizen weer mogelijk moet maken. De Europese Unie is bezig met een Digital Green Certificate. Dit certificaat bewijst dat een persoon is gevaccineerd, hersteld is van Covid-19 of een negatief testresultaat heeft. U hoeft dus niet per se gevaccineerd te zijn! Het certificaat is een tijdelijke maatregel en zou vanaf eind juni actief moeten zijn. Dit geeft aan dat er alles aan wordt gedaan om vakantiereizen naar het buitenland snel weer te kunnen opstarten.

Naar welke landen kunt op vakantie?

Zoals het er nu naar uitziet, behoort een vakantie binnen Europa deze zomer zeker tot de mogelijkheden. Momenteel kunt u bijvoorbeeld al reizen naar Kroatië en Griekenland. En de verwachting is dat er snel meer landen volgen die hun grenzen weer openstellen voor toeristen. Op deze website kunt u zien wat er momenteel mogelijk is. Daarnaast is het natuurlijk raadzaam om het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken te checken.

Maatregelen in het buitenland

Op dit moment zijn in de meeste landen in alle openbare gebouwen en in het openbaar vervoer, mondkapjes verplicht. Horeca is vaak gesloten, terrassen mogen nog niet of beperkt open. Ook in de zomervakantie zullen er in het buitenland nog corona-maatregelen zijn, al is de algemene verwachting dat er dan weer veel meer mogelijk is.

Zomervakantie 2021

De situatie lijkt dus hoopvol! Maar het is hoe dan ook niet mogelijk dat zodra het licht op groen gaat, álle reizen weer mogelijk zijn. Met name vliegreizen zullen stapje voor stapje opgestart en uitgebreid worden. Ook zullen bepaalde regio’s op rood of oranje blijven staan, omdat die landen nog geen toeristen binnen laten. Daarnaast moet u waarschijnlijk een vaccinatiepaspoort hebben (zie de informatie hierboven).

Wij gaan er wel vanuit dat u vanaf de zomervakantie weer op vakantie kunt naar het buitenland. Dat geldt vooral voor reizen binnen Europa en vliegvakanties naar de bijvoorbeeld de Canarische Eilanden en het Caraïbisch gebied.


Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden en voor een voorstel op maat.


 
Deel dit bericht
 

Blijf op de hoogte!

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox.