We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 614 09 96 Stel een vraag via Messenger

Reisadvies voor veel Europese landen versoepeld

De versoepeling van de reisadviezen voor zeventien Europese landen is ingegaan. Met de zomervakantie in het vooruitzicht, vragen veel mensen zich af wat wel en niet mogelijk is op vakantiebestemmingen.

Het kabinet heeft vandaag het reisadvies voor Europese landen versoepeld. Ook Polen, Zwitserland, IJsland en Frankrijk worden nu bestempeld als locaties waar Nederlanders per direct naartoe kunnen reizen, zolang ze rekening houden met eventuele veiligheidsrisico's.

Om informatie over grenscontroles en reisbeperkingen in alle lidstaten op te kunnen zoeken, heeft de Europese Commissie de site en app Re-open EU gelanceerd.

Daarnaast verwacht het ministerie van Buitenlandse Zaken al deze zomer een minder streng advies te kunnen geven voor reizen naar sommige niet-Europese landen. Het departement noemt echter geen concrete landen.

Hieronder vindt u meer informatie over de situatie in populaire Europese vakantielanden, waarvoor het reisadvies vandaag is veranderd naar geel ("vakantiereizen mogelijk, let op risico's").


Wilt u deze zomer veilig en verantwoord op vakantie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden!


 
Deel dit bericht
 

Blijf op de hoogte!

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox.