We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 614 09 96 Stel een vraag via Messenger

De mooiste plekken van IJsland

In IJsland kijk je je ogen uit en maak je een reis om nooit meer te vergeten. De ruige landschappen, zwarte stranden, geisers, heetwaterbronnen en natuurlijk het noorderlicht zijn een bezoek aan IJsland meer dan waard.

Ijsland 1
Ijsland 4
Ijsland 3

Golden Circle

Een van de bekendste plekken in IJsland is de Golden Circle. De Golden Circle bestaat uit drie locaties, Thingvellir National Park, Gullfoss waterval en de Geisers. Het nationaal park is een bijzondere plek. In het park ligt namelijk de geologische grens tussen Europa en Noord-Amerika. Dit komt door een verzakking en het uiteendrijven van de tektonische platen. Het is een prachtig natuurverschijnsel welke je niet wilt missen. Daarnaast is de natuur in dit park ook adembenemend. De tweede bestemming van de golden circle; Gullfoss waterval, ook wel ‘’The Golden Waterfall’’ is naar onze mening de mooiste waterval van IJsland. Het is een echte must-see en als je er bent snap je meteen waarom. Het water valt via twee trappen naar beneden en eindigt in de kloof. De waterspetters rondom het neerstortende water zorgen voor prachtige regenbogen wanneer de zon schijnt. De laatste stop zijn de geisers, deze mag je niet missen tijdens een bezoek aan IJsland. Het eiland zit boordevol geisers, echter zijn er twee het belangrijkste, de Geysir en de Strokkur. De Geysir kun je beschouwen als de moeder van alle geisers, maar is helaas niet meer actief. De geiser Strokkur is wel nog actief en gaat regelmatig af.

Golden Circle Complete - Day Tour Iceland | Extreme Iceland

Blue Lagoon

Een andere populaire bezienswaardigheid in IJsland is de Blue Lagoon. De Blue Lagoon is een groot geothermisch bad gelegen op een oud lavaveld. Het water heeft een aangename temperatuur en is lichtblauw van kleur. Een bezoek aan de Lagoon voelt als een wellness ervaring en is puur genieten! Het water werkt ook helend door de vele mineralen, blauwzier en silicium in het water. Voor mensen met huidproblemen is dit een echte aanrader!

Seljalandsfoss waterval

De Seljalandsfoss waterval is een van de mooiste watervallen van zuid IJsland en dat is niet voor niks. De waterval en omgeving zien er prachtig uit, maar wat het vooral bijzonder maakt is dat je erachter door kunt lopen. Het uitzicht van achter de vulkaan brengt je een heel ander perspectief. Tip: Ga hiernaartoe tijdens zonsondergang, dit is met stip het mooiste moment van de dag. De waterval is dient vaak ook als decor voor films en muziekvideo’s.

IJsgrotten in Vatnajökull Gletsjer

De Vatnajökull Gletsjer is de grootste gletsjer van Europa en heeft de bijzonderste ijsgrotten. De ijsgrotten in de gletsjer zijn felblauw gekleurd en hebben verschillende structuren. Het is een unieke ervaring om door de ijzige kloven te lopen en de ijsformaties te bewonderen. De grotten zijn te bezoeken in de wintermaanden, van november tot maart. Het is aan te raden om dit met een gids te doen in verband met de veiligheid, maar bovenal voor alle informatie die je van hem te horen krijgt welke niet online staat 😉.

Ice-Caves in Vatnajökull - Visit Vatnajökull

Vestrahorn Berg

De laatste highlight van IJsland is de Vestahorn berg haar omgeving. Het is een speciaal stukje natuur dat je niet vaak ziet, alles is namelijk zwart. Oké niet alles, maar op wat enkele groene planten na tref je er niet veel kleur. Wanneer je aankomt op het strand sta je versteld van het uitzicht. Het zwarte strand met de zwarte berg op de achtergrond is een uniek uitzicht. De zee bij het strand zorgt voor een weerspiegeling van de bergen en het plaatje is compleet. Dicht bij de berg zit ook nog een klein Viking dorpje. Dit dorpje is ooit aangelegd voor een film en is leuk om even te bezoeken. Een bezoek aan Vestrahorn Berg, maar bovenal IJsland zal je lang bijblijven.

Bent u enthousiast geworden over IJsland? Informeer bij ons naar de mogelijkheden!


 
Deel dit bericht
 

Blijf op de hoogte!

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox.