We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 614 09 96 Stel een vraag via Messenger

Waarom Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika is een land dat heel veel te bieden heeft voor een rondreis. De natuur is adembenemend, en ook op cultureel gebied valt er veel te ontdekken. Je kunt niet om de schoonheid van dit land heen.

Stellenbosch Kaapse Wijnlanden
Kaap De Goede Hoop
Boulders Beach Pinguins
Kruger National Park Jeeps
Zuid Afrika Worlds End
Olifanten In Addo
Leeuwen in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een ontzettend populaire reisbestemming. En dat is niet zonder reden! Het land heeft reizigers veel te bieden op het gebied van cultuur en natuur. Ook is het één van de best ontwikkelde landen in het Afrikaanse continent, wat de drempel tot een bezoek alleen maar verlaagd. Wie een reis boekt naar Zuid-Afrika kan zich klaarmaken voor een prachtig avontuur.

Spot de Big Five

Wie aan de natuur in Zuid-Afrika denkt, denkt al direct aan safari's en het spotten van de Big 5. Het land is rijk aan nationale parken waarin elk park zich differentieert van een ander met diersoorten, landschap, bezoekersaantallen en niet te vergeten locatie. Jij als reiziger kunt in deze parken zelf op avontuur, maar je kunt ook een 'game drive' boeken bij een safaribedrijf. Zo krijg je meer informatie mee van de natuur in het park bij een game drive, maar is het zelf op zoek gaan naar dieren weer een heel groot avontuur. Het zien van deze dieren in hun natuurlijke omgeving is voor velen een onbeschrijfbaar gevoel.

Nog meer natuurschoon

Maar er is meer natuur dan de wildreservaten! Wanneer je de al op zichzelf prachtige zuidkust bezoekt, kun je walvissen spotten, tussen de pinguïns lopen en sharkcage diven. In het binnenland bevinden zich dan weer de grotten van Oudtshoorn en wat te denken van de Drakensbergen. Dit beboste berggebied beschikt over de meest prachtige wandelroutes waarbij je voortdurend panoramisch uitzicht hebt. En ben je wat avontuurlijker aangelegd, dan kun je ook nog eens gaan ziplinen van bergwand naar bergwand.

Cultuur van Zuid-Afrika

Genoeg over de natuur gepraat. Hoe kenmerkt dit land zich op het gebied van die andere aantrekkingskracht, cultuur. Zuid-Afrika komt ter sprake in ieder geschiedenisboek. Slavernij, de Apartheid, deze gebeurtenissen zijn nog steeds zichtbaar wanneer je het land bezoekt. Het land speelt in op de interesse van reizigers door fietstochten in het township Soweto en rondleidingen op Robbeneiland te organiseren. Maar er is meer. Wie Zuid-Afrika bezoekt zal merken dat de bevolking ontzettend gastvrij is. Men maakt hier graag een praatje en voor dat je het weet ben je uitgenodigd voor een braai bij mensen thuis.

Daarover gesproken, het land is op culinair gebied toonaangevend. De Kaapse wijn, de lekkerste wildgerechten zoals struisvogelbiefstuk en krokodillen kebab en dus niet te vergeten de immer gezellige braai. Tijdens je bezoek aan dit land zal je zeker niet verhongeren en maak je kennis met de Zuid-Afrikaanse keuken.

Reis mee naar Zuid-Afrika

En de schoonheid van het land wordt geperfectioneerd met de laatste kenmerken; het is betaalbaar, makkelijk bereikbaar en goed ontwikkeld. Zo vliegt KLM rechtstreeks naar Kaapstad en Johannesburg, kun je hier makkelijk zelf met een huurauto op pad en beschikken de hotels over een service van Europeesche standaard.

Je bent overtuigd, Zuid-Afrika wordt de volgende reisbestemming. Maar wat is jouw ideale reis en waar moet je allemaal rekening mee houden. Laat ons dat maar voor je uitvogelen. Wij bereiden bij Official Travel Company jouw reis tot in de puntjes voor. We houden rekening met het klimaat, kiezen de beste hotels, zorgen voor een comfortabele auto, jij ontvangt je eigen entree pas voor de nationale parken en je ontvangt onze reistips met alle leuke plekken om te bezoeken. Laat van je horen zodat ook jij straks helemaal fan bent van dit land, net zoals wij dat zijn.


Bekijk hier onze 22-daagse Fly & Drive rondreis naar Zuid-Afrika »


 
Deel dit bericht
 

Blijf op de hoogte!

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox.