We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 614 09 96 Stel een vraag via Messenger

Carnaval in het buitenland

Vooral in het zuiden van Nederland kijken ze er ieder jaar reikhalzend naar uit: carnaval. Vind je dit verkleedfestijn wel leuk, maar heb je het in Nederland wel een beetje gezien? Vier het dan eens in het buitenland!

Carnaval Rio De Janeiro
Carnaval Venetie
Carnaval Cyprus
Carnaval Keulen

Brazilië: Rio de Janeiro

Als er één land is waar je aan denkt bij carnaval dan is het wel Brazilië. Waar wij ons soms in een niet al te frappante outfit hijsen, zijn de Brazilianen schaars gekleed in prachtige kostuums met glitters en veren. Hoogtepunt van het Braziliaanse carnaval: de parades. Hierin nemen de sambascholen het tegen elkaar op met praalwagens en danseressen. Langs de route worden grote tribunes gebouwd zodat je niets van de stoet hoeft te missen. Een tripje naar Brazilië is natuurlijk niet goedkoop, maar zeker de moeite waard!

Spanje: Tenerife

Laat je portemonnee een reis naar Brazilië niet toe? Geen nood! Voor een paar tientjes vlieg je naar het Canarische eiland Tenerife. Het verkleedfeest op dit Spaanse eiland behoort tot een van de grootste ter wereld. Ook hier kom je Latijns-Amerikaanse invloeden tegen: extravagante kleding, opzwepende muziek en prachtige praalwagens. Hoewel het hele eiland tijdens carnaval op de kop staat, bruist de stad Santa Cruz het meest. Dus wil je de hele nacht doorhalen, dan is dit dé perfecte plek.

Duitsland: Keulen

Liever nog iets dichter bij huis blijven? Ga dan naar Keulen! Hier vindt een van de grootste carnavalsfeesten van Europa plaats. En net als bij ons houden onze Oosterburen ook wel van een potje bier. Het centrum van Keulen is tijdens het ‘Karneval’ volledig versierd, er is livemuziek en er zijn verschillende optochten. De grootste optocht is op carnavalsmaandag (Rosenmontagszug) en trekt door de hele binnenstad. Als je onze eigen manier van carnaval vieren erg leuk vindt, dan is Keulen jouw place to be!

Italië: Venetië

Carnaval in Venetië kent een lange historie en is een mix van traditie, entertainment en geschiedenis. Het feest duurt hier maar liefst 12 dagen en trekt mensen uit heel de wereld. Al honderden jaren wordt dit bruisende feest hier groots gevierd. Niet met liters bier, konijnenpakken of foute carnavalskrakers, nee in Venetië vieren ze carnaval in stijl. Kenmerkend aan de prachtige kostuums zijn de maskers, die van oorsprong het doel hadden om sociale gelijkheid en anonimiteit te creëren. Daarnaast zijn de pleinen het toneel van concerten, straatartiesten en waanzinnige theateroptredens! Een heuse aanrader: bezoeken een gemaskerd bal.

Aruba

Genieten van zon, zee, strand, cocktails, palmbomen én carnaval? Reis dan naar Aruba! De voorbereidingen op dit Caribische eiland beginnen al maanden voordat het feest losbarst. Terwijl de champagne rijkelijk vloeit en dé carnavalshit - verkozen door een jury - door de speakers knalt, worden glitterkostuums, verentooien en de meest waanzinnige accessoires in elkaar geknutseld. Om vervolgens dagenlang in de brandende zon over het eiland te swingen. Wat wil je nog meer?

Cyprus

Dit eiland ontpopt zich tijdens carnaval tot een waar feesteiland. Tien dagen lang staat het bol van de festiviteiten. Aanschouw uitgedoste feestgangers, drink een biertje in een van de gezellige pubs of kroegjes of laat je meevoeren door de muziek. Wil je het échte carnavalsgevoel op het eiland proeven, voelen en ruiken: loop dan achter de parade aan. Het is wel even wandelen, maar zeker de moeite waard. Carnaval vieren in Cyprus is een en al feest!


 
Deel dit bericht
 

Blijf op de hoogte!

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox.