We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 614 09 96 Stel een vraag via Messenger

Staat Vietnam al op jouw bucketlist?

​Nog geen idee waar je volgende reis heen gaat? Wat dacht je van Vietnam? Het is een bestemming wat in het echt nóg veel beter en leuker blijkt te zijn dan je vooraf kon bedenken.

Vietnam Halong Bay
Vietnam Hanoi
Vietnam Ho Chi Minh
Vietnam Hoi An
Vietnam Mekong Delta
Vietnam Sapa

Vietnam is immens

Het land is ongeveer acht keer zo groot als Nederland en heeft een kustlijn van ruim 2.000 kilometer. Dat is net zo ver als van Amsterdam naar het meest zuidelijke punt van Spanje. Een reis door Vietnam begint vaak in de hoofdstad Hanoi. Deze staat bekend om haar oude en hectische centrum met een eindeloos doolhof aan smalle straatjes en steegjes.

Dat Vietnam nog leuker is dan je zou denken, komt mede door de prachtige natuur, geweldige keuken en bruisende steden. En bovendien is reizen er zeer betaalbaar en zijn de Vietnamezen enorm gastvrij en vriendelijk. Dat maakt Vietnam tot een droombestemming die niet mag ontbreken op jouw bucketlist!

Van noord naar zuid

Verder kenmerkt het noorden zich door bergen met groene rijstterrassen en traditionele bergdorpjes in Sapa en het indrukwekkende Halong Bay. In deze baai vind je gigantische kalkstenen rotsen die honderden meters stijl uit het water oprijzen. Dat levert spectaculaire uitzichten op en een magische uitstraling die wereldwijd bekend is.

Zak je af naar het midden van Vietnam, dan kom je de oude keizerlijke hoofdstad Hué en het kleine maar fotogenieke Hoi An tegen. De kleurrijke straten en uitstekende sfeer van deze laatste stad maken het een heerlijke plek om een paar dagen te vertoeven.

Helemaal in het zuiden van Vietnam ligt de bijzondere Mekong Delta en Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon. Deze moderne miljoenenstad heeft een stuk minder historische charme dan Hanoi, maar wel een geweldig centrum vol winkels, uitgaansgelegenheden en vele restanten van de Vietnamoorlog.


Vietnam is enorm afwisselend en mede daarom een geweldig land voor elke reiziger! Wil jij op reis naar Vietnam? Neem dan vrijblijvend contact op met ons voor een inspirerend reisvoorstel. En omdat iedereen uniek is en iedere wens anders, maken wij die bijzondere reis natuurlijk op maat.


 
Deel dit bericht
 

Blijf op de hoogte!

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox.