We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 614 09 96 Stel een vraag via Messenger

Reisvaccinaties

Ga je op vakantie naar een exotische bestemming? Zorg er dan voor dat je goed beschermd op reis gaat, zodat je ook weer gezond thuiskomt.

In de jungle – omgeven door honderden soorten muggen, spinnen en alles wat rondkruipt en sluipt – is het zeker een aanrader om verschillende reisvaccinaties te overwegen. Een goede voorbereiding van je reis begint zo'n 6 tot 8 weken voor vertrek. Maak dus op tijd een afspraak als je jouw vaccinaties nog moet regelen.

De belangrijkste informatie over reisvaccinaties

Het is belangrijk dat je op tijd uit gaat zoeken welke reisvaccinaties je nodig hebt. In sommige gevallen bestaan ze uit meerdere deelinjecties, waarbij er een bepaald aantal dagen of soms zelfs maanden tussen elke injectie moet zitten. Neem daarom op tijd contact op met de GGD of bijvoorbeeld het Vaccinatiecentrum.

Naast vaccinaties voor ziektes moet je in sommige gevallen tabletten slikken of zelfs andere medicatie krijgen. Het is afhankelijk van het land dat je bezoekt welke medicijnen je nodig hebt en of je die mee moet nemen op vakantie. Daarnaast is het uiterst belangrijk dat je tropische ziektes niet onderschat: veel van de symptomen lijken op een gewone griep, maar de ziektes kunnen nog veel later echt tot uiting komen. Ga er niet te licht mee om en bezoek een dokter zodra je denkt dat er iets niet in de haak is. Maar niet gevreesd: vertrouw je gezonde verstand en luister naar je eigen lichaam.

Hetzelfde geldt voor hygiëne – het is van uiterst belang dat je hier zorg voor draagt. Wanneer je eet is de regel “pel het, kook het, of laat het”.

Een consult kan helpen

Een consult is altijd een goed idee en zeker aan te raden. Wees niet bang voor alle exotische ziektes, maar ben je wel bewust van de gevaren en spreek vooraf met een dokter. Zo weet je precies hoe je ziektes kunt voorkomen en herkennen. Een uitgebreid consult kan hierbij erg helpen. Onze partners van het Vaccinatiecentrum weten welke reisvaccinaties je nodig hebt voor welk gebied en ze kunnen je voor je reis op weg helpen. Op die manier ga je goed voorbereid op weg en staat niets een gezonde terugkeer in de weg!

Goed beschermd op reis

De kosten voor reisvaccinaties liggen hoog. Je bent al gauw tientallen tot soms zelfs honderden euro’s kwijt aan enkel een paar spuitjes in je arm. Echt goedkoop is het helaas nooit, maar er zijn wel degelijk manieren waarop je toch wat geld kunt besparen op de injecties.

Nog een handige laatste tip: doe vooraf je research naar wat je nodig hebt. Doe je dat niet dan is er een grote kans dat je eerste consult slechts een overleg wordt, waarna je terug moet komen voor een extra consult om daadwerkelijk gevaccineerd te worden. Dit betekent dat je voor een extra consult moet betalen, terwijl dit met een beetje voorbereiding voorkomen had kunnen worden!


 
Deel dit bericht
 

Blijf op de hoogte!

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox.