We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 614 09 96 Stel een vraag via Messenger

Culinair Lissabon

In één van de meest tot de verbeelding sprekende wijken van Lissabon, Chiado, staat deze culinaire aanwinst die zorgt voor de inwendige en uitwendige mens!

Epur Lissabon 1
Epur Lissabon 2
Epur Lissabon 4
Epur Lissabon 3
Epur Lissabon 6
Epur Lissabon 5

Per toeval ontdekten we tijdens onze wandeling een van Lissabon’s laatste culinaire aanwinsten, en wat voor een. Epur, het nieuwe restaurant van Vincent Fargas in de wijk Chiado. Michelin chef Fargas komt van het gerenommeerde Fortaleza do Guincho in Cascais. Wat meteen opvalt is het strakke, frisse en minimalistische interieur. Absoluut niet kil of saai, gewoon fijn. Beetje Scandinavisch gecombineerd met modern Portugees. Het werkdomein van Fargas is misschien wel groter dan het restaurantgedeelte, dus ook opvallend. Daarnaast is de bediening een verademing, misschien ietwat stijfjes, maar super professioneel en vriendelijk. Bij binnenkomst worden we in de tussenruimte geplaceerd voor een aperitief.

Na zo’n 10 minuten mogen we aan tafel. Vanaf dat moment verloopt alles vlekkeloos, geen enkele fout. Het personeel werkt met een iPad vanaf een sidetable, totaal niet storend. We beginnen met en drietal amuses, waarvan de oester met meloen en heldere tomatenbouillon echt subliem zijn. Daarna worden we echt blij van de witte tonijn, maar ook garnalen met konijn en ganzenlever zijn overheerlijk. Als hoofdgerecht eten we prachtig rosé gebraden lam met seizoensgroenten en polenta-(puree). Het minste vonden we het brood, gewoon niet onze smaak.

De sommelier krijgt van ons een extra vermelding, wat een vakman. Ook de materialen als glaswerk, servies, bestek en geluidsinstallatie zijn van hoogstaand niveau. Niks wordt aan het toeval overgelaten. In 2018/2019 zal dit restaurant zonder enige twijfel worden bekroond met een ster.

Je merkt dat Lissabon een tandje bijzet op culinair gebied, en dat is niet onterecht, de stad heeft wat in te halen. Kortom, wil je op niveau eten, sla Epur niet over. Sowieso is reserveren noodzaak in de beperkte selectie aan sterrenrestaurants.

Extra tip: in de warme maanden is een bezoek aan de volgende twee Rooftop Bars een must: Sky Bar (Tivoli Avenida Lisboa Hotel) of Memmo Príncipe Real, een van de laatste hotspots in Lissabon.


 
Deel dit bericht
 

Blijf op de hoogte!

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox.