Waarom Colombia een goed idee is | Official Travel Company

WhatsApp

Bellen

Mailen

Messenger

Waarom Colombia een goed idee is

Colombia is hard op weg om de meest geliefde bestemming van Zuid-Amerika te worden. Niet voor niets speelt zich hier het nieuwe seizoen af van Wie is de Mol! Het land is super veilig te bereizen en daarom is het nu een perfect moment om hierheen te gaan.

Kleurrijk Salento
Cartagena
Cocora
Kleurrijke Straat Bogotá
Tatacoa Woestijn
El Peñol Berg
Cocora Palmbomen
Grafitti Bogotá

Colombia: dé bestemming voor 2019

Het nieuwe seizoen van Wie is de Mol staat voor de deur. En zoals ieder jaar gaat dit populaire televisieprogramma naar een prachtig land. Dit maal is Colombia aan de beurt. Reizen door Colombia is geweldig en een van onze favoriete reisbestemmingen. Waar men vroeger bij Colombia vaak alleen dacht aan drugskartels en burgeroorlog, hoor je tegenwoordig hele andere verhalen. Verhalen over uitgestrekte stranden, hippe steden vol creativiteit en een vriendelijke bevolking die je graag laat zien wat er zolang verborgen lag in hun land. Waarom is een reis naar Colombia zo'n goed idee?

Reizen in Colombia is hartstikke veilig

Nog altijd denken veel mensen dat Colombia niet veilig is. En dit terwijl het overgrote deel van het land prima te bereizen is volgens het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Sommige gebieden kun je inderdaad beter vermijden, maar dat zijn niet de bestemmingen waar wij onze reizigers heen sturen! Alle plekken die wij in een reisvoorstel zetten zijn dan ook altijd veilig.

Colombia is super divers

Hoge pieken van het Andesgebergte, de jungle van het Amazonegebied en een paradijselijke Caribische kust. Colombia heeft onwijs veel te bieden. Je vindt hier de hoogste palmbomen ter wereld, schattige gekleurde dorpjes en grote steden vol geschiedenis. Ook op etnisch gebied is het land enorm divers. Een klein percentage van de bevolking is afstammeling van de inheemse Colombianen, maar de overgrote meerderheid stamt af van de Spaanse kolonisten en de Afrikaanse slaven die naar Zuid-Amerika zijn gebracht. Die diversiteit maakt Colombia een ontzettend interessante bestemming om heen te gaan.

Spreek je geen Spaans? Geen probleem!

Inderdaad, er spreken maar weinig Colombianen Engels. En dat is uiteraard jammer wanneer iemand van de lokale bevolking enthousiast een praatje met je wilt maken. Natuurlijk is het makkelijker en leuker als je (een paar woorden) Spaans spreekt, maar om te reizen door Colombia is het niet persé nodig. Je kunt je prima redden wanneer je een vertalingsapp als Google Translate op je smartphone hebt staan. Wel zo handig wanneer je iets niet kunt lezen op een menukaart of als de taxichauffeur je niet begrijpt.

Een heerlijk klimaat

Colombia ligt vrijwel op de evenaar en heeft voor het grootste deel een tropisch klimaat. Dat betekent dat de temperatuur het hele jaar door niet veel verandert. Omdat het land grote hoogteverschillen kent, is er echter wel een verschil in temperatuur afhankelijk van de regio.

Overal is muziek

Colombianen zijn dol op muziek. Trommels, trombones, gitaren, maracas en de kuisi, een typisch Colombiaanse fluit. Op iedere straathoek hoor je muziek en wordt er gedanst en gezongen. Dit zorgt ervoor dat Colombia authentiek aanvoelt en je na aankomst meteen beseft dat je in een andere cultuur bent beland.

Colombianen zijn enorm trots dat jij het land bezoekt

De mensen zijn oprecht en hebben haast altijd een lach op hun gezicht, ook in de grote steden. De lieve bevolking maakt een reis door Colombia nog een stukje mooier. Na een periode van criminaliteit en onveiligheid zijn ze heel blij dat het nu zo goed gaat met hun land. Die positieve vibe voel je overal. Eindelijk kunnen ze de verborgen schatten van Colombia delen met de rest van de wereld en dat doen ze maar wat graag.


Heb jij interesse om naar Colombia te gaan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We maken graag een reisvoorstel op maat voor je!


 
Deel dit bericht
 

Blijf op de hoogte!

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox.