We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 614 09 96 Stel een vraag via Messenger

Griekenland

Griekenland is de ideale bestemming om optimaal van de zon te genieten.

Griekenland Meteora
Griekendland Zee
Griekenland Santorini
Athene Amfi
Griekenland Shipwreck
Algemeen

Griekenland, het prachtige vakantie land voor de zonliefhebbers. Met uitgestrekte zandstranden, azuurblauwe zee, pittoreske witte dorpjes, kleine beschutte baaitjes, ruige gebergten, imposante kloven en grotten en ga zo maar door. Daarnaast kent het een zonnig klimaat, zelfs zonniger en warmer dan op andere Zuid-Europese bestemmingen.

Griekenland is viermaal zo groot als Nederland en heeft een oppervlakte van 132.500 km2. Een zesde deel hiervan wordt in beslag genomen door de ca. 6000 eilanden, waarvan er maar 227 bewoond zijn.

Wanneer u verschillende eilanden bezoekt zult u tijdens de vakantie in Griekenland ontdekken dat bijna ieder eiland wel een eigen specialiteit heeft. Vooral olijfolie valt niet te missen, in Griekenland wordt per persoon meer olijfolie genuttigd dan waar ook ter wereld. Een aantal bekende Griekse gerechten zijn Souvlaki, Mousaka, Griekse salade en niet te vergeten Tzatziki. Een echt traditionele drank is Ouzo. Deze drank smaakt sterk naar anijs en zoethout. Met een alcoholpercentage van 40-45% is het een pittige borrel.

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Op sommige plekken is het leidingwater echter licht gechloord en kan het maag- en darmklachten veroorzaken. Bij twijfel kan gezuiverd water uit flessen worden gebruikt.

De beste reistijd voor Griekenland is van mei t/m oktober, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot geen neerslag. Het weer en het klimaat van Griekenland is uiterst geschikt voor een zonvakantie.

Bekijk een van onze reizen naar dit prachtige land. Bel of mail ons voor meer informatie of specifieke wensen.

Reizen

Blijf op de hoogte!

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox.