We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 614 09 96 Stel een vraag via Messenger

Frankrijk

Het meest bezochte vakantieland ter wereld, Frankrijk. Dat is niet voor niets, het prachtige land heeft namelijk ontzettend veel te bieden aan de vakantieganger.

France Dinan
France Versailles
France Paris
Francelavendel
Francekust
France Wintersport
France Chateau1
France Chateau
France2
Algemeen

Met jaarlijks meer dan 80 miljoen mensen die het land bezoeken, is Frankrijk het meest bezochte land ter wereld. Naast de romantische hoofdstad Parijs, heeft dit land nog veel meer moois te bieden. Denk aan de gevarieerde kusten, de hoge bergen, de prachtige mediterrane stranden, historische steden en musea vol wereldstukken. Dit alles maakt van Frankrijk het ideale vakantieland.

Frankrijk is zowel in de zomer als in de winter goed te vertoeven. In de zomer zijn de kustgebieden, de wijngaarden en de lavendel velden de place to be. En in de winter zijn de Pyreneeën en de Alpen perfect voor de wintersport.

De Franse keuken is wereldberoemd. De traditionele gerechten met daarin regionale producten verwerkt, zijn een genot voor de fijnproevers. De nationale drank van Frankrijk is natuurlijk wijn. Een flesje lokale wijn kan dan ook niet ontbreken tijdens een diner. Let wel op, Fransen eten pas rond 20:00. Het diner wordt vaak afgetrapt met een 'aperitief', dat is een alcoholisch drankje om de eetlust op te wekken en voor de gezelligheid. Aan het eind van de maaltijd wordt er afgesloten met een klein kopje koffie.

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als er bij een kraan een bordje met het opschrift ‘Eau non potable’ (geen drinkwater) hangt, wordt er aangeraden om gezuiverd water uit een fles te drinken.

Zo gehaast als wij Nederlanders vaak zijn, zo rustig zijn de Fransen. Ze nemen de tijd. De werkweken zijn dan wel 40 uur, maar de lunch pauzes duren meestal een stuk langer. Zo zijn veel winkels en bedrijven, vooral in de kleinere plaatsen, tussen 12:30 en 14:30 gesloten. Check dus altijd goed van te voren de openingstijden.

Frankrijk is een bestemming voor alle seizoenen, maar de beste reistijd is toch wel van mei t/m september. In deze maanden valt de minste neerslag en zijn er aangename warme temperaturen.

Geïnteresseerd in een vakantie naar Frankrijk? Bekijk dan eens ons aanbod en laat u inspireren en bel of mail ons over uw wensen.

Reizen

Blijf op de hoogte!

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox.